Baltic Sea Philharmonic

Baltic Sea Philharmonic

Køb billet

Dato

09. maj kl. 19.00

Musikalsk orkan, publikumsdarling, energifyldt og original er typiske beskrivelser af den verdenskendte, unge dirigent, Kristjan Järvi. Netop pulserende energi og liv bliver der masser af, når Järvi, Baltic Sea Philharmonic og ikke mindst den unge stjernesolist Mikhail Simonyan gæster Musikhuset Aarhus med Waterworks. Med temaet vand som livgivende element fyldes der nyt liv i klassikere som Händels Water Music og fantastiske Aguas da Amzonia af Philip Glass. Vi garanterer en magisk, musikalsk oplevelse med musik og musikere i verdensklasse.

Waterworks
Baltic Sea Philharmonics koncert Waterworks tager sit udspring i kraften, ånden og energien i den blå del af vores fælles planet. Waterworks tager publikum med på en åndelig og følelsesladet musikalsk rejse gennem begrebet vand: fra Amazonas i Sydamerika til rislende kilder under de nordlige himmelstrøg.

Vand er essensen af alt liv på Jorden og noget som symboliserer energi og samhørighed. Kristjan Järvi, the Baltic Sea Philharmonic, solist Mikhail Simonyan tager publikum med på udforskning af vand i en stort anlagt koncert med fokus på lys og lyd.

Som fejring af Philip Glass’ 80 års fødselsdag indeholder ‘Waterworks’ ‘Aguas da Amazonia’, arrangeret for orkester af Charles Coleman. En smuk portrættering af natur og farverigdom ved Amazonfloden. En musikalsk rejse, som går hånd i hånd med Baltic Sea Philharmonics’ bestræbelser på at sætte fokus på naturen, overalt de kommer frem.

Selvom Händel og Glass er adskilt med hundredevis af år, er der ifølge Kristjan Järvi fællestræk: ”Händel og Glass deler en fornemmelse for det minimale på den måde, at de begge benytter ostinatet på en vidunderlig måde. Hvis du kigger på Händel, Bach, Scarlatti eller Boccherini er det hele ren geometri, på samme vis som minimalisme er konstrueret.”

Baltic Sea Philharmonics
The Baltic Sea Philharmonics er en ny kraft indenfor musik og kultur. Ved at tage den traditionelle orkestermodel længere ud, end den har været før, har orkestret sat noget i bevægelse og berører konturerne af en vision for den nordiske region, med fokus på miljøet, kulturen og samfundet. Det er en drivkraft, som får orkestrets til tider vilde ambitioner ud til et begejstret publikum i mange lande.

Program:

Water Works Georg Friedrich Händel/Daniel Schnyder/Charles Coleman: Water Music
Philip Glass: Violin Concerto No. 2 The American Four Seasons (2009)
***
Philip Glass (arranged by Charles Coleman): Aguas da Amazonia (2016)

Artists:

Baltic Sea Philharmonic
Kristjan Järvi, conductor
Mikhail Simonyan, violin

Varighed: 2 timer og 30 minutter inkl. en pause. Vær opmærksom på, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset Aarhus

Spilledatoer

DatoTidspunktPris
tirsdag d. 09. maj 19.00 65.00 - 160.00 kr