Jamie Cullum og Aarhus Jazz Orchestra

Jamie Cullum og Aarhus Jazz Orchestra

Køb billet Følg facebook event

Dato

15. juli kl. 20.00

Den engelske sanger, entertainer og komponist Jamie Cullum og Aarhus Jazz Orchestra giver til den officielle åbning af Aarhus Jazz Festival et brag af en koncert i Musikhusets Store sal.

Dermed fortsætter vi traditionen for at det lokale jazzorkester samarbejder med store stjerner. Tidligere år har de således spillet sammen med navne som David Sanborn, Kira Skov og Mads Mathias.

Jamie Cullum er en af vor tids bedst sælgende croonere på tværs af pop, jazz og big band-musik. Med stor respekt for jazztraditionen og personlige fortolkninger af moderne klassikere er han blevet dette århundredes arvtager efter Frank Sinatra, Tony Bennett og Billy Joel.

Da han i 2003 udgav gennembrudsalbummet “Twentysomething” med en blanding af jazz standards, kendte ballader og egne numre, blev han med et slag den bedst sælgende jazz artist i Storbritianien nogensinde. Siden har han turneret i hele verden fra Seuol Jazz Festival til International Jazz Day i Det Hvide Hus i Washington, startet sit eget succesfulde radioprogram og arbejdet med en stjerneparade af popnavne som Kylie Minogue, Pharrell Williams, Sugababes, will.i.am, Burt Bacharach, samt utallige symfoniorkestre og big bands. I dag har han rundet mere end 10 millioner solgte plader på verdensplan.

Jamie Cullum er en moderne performer, der gladeligt kaster sig over musikken af Duke Ellington, Nina Simone og Cannonball Adderley side om side med piano-versioner af The White Stripes, Ka-nye West, Massive Attack, Pharrell, Rihanna, Jimi Hendrix, Radiohead, Elton John, Justin Timberlake, Joy Division og Lady Gaga.

Aarhus Jazz Orchestra er et af Europas førende bigbands. Siden dannelsen af orkestret i 1977 af den legendariske Jens Klüver har orkestret støt udviklet sig til at levere musikalske oplevelser i absolut verdensklasse. Orkestret består af nogle af de bedste musikere i den danske jazzarena, og flere af dem er solister i international klasse.

Arrangør: Musikhuset Aarhus

Spilledatoer

DatoTidspunktPris
lørdag d. 15. juli 20.00 395.00 - 470.00 kr