Adressaten ubekendt

Adressaten ubekendt


Oplev to af dansk teaters største stjerner, Søren Sætter-Lassen og Lars Mikkelsen, i Kathrine Kressmann Taylors ildevarslende klassiker.

Det Kongelige Teater gæster Musikhuset med klassikeren Adressaten ubekendt. Lars Mikkelsen og Søren Sætter-Lassen spiller de to tyske venner Max og Martin, der fra hver sin side af Atlanten udveksler breve om deres liv.

* * * * * *

”Adressaten ubekendt” er benhårdt skuespil om et umuligt venskab

Jyllands-Posten
* * * * * *

GregersDH
* * * * *

Berlingske

Efter pausen fortæller historiker Christoffer Emil Bruun om, hvordan Danmark som land og folk stillede sig til de totalitære trusler i årene op til Anden Verdenskrig, og hvordan vi i de år som samfund mødte nazismen. Efter denne fortælling åbnes for publikums refleksion. Denne 2. del er forfattet af historiker Bo Lidegaard.

Smuk og tragisk klassiker

”Du siger, vi forføriske mænd med liberale tanker, vi ødelægger biblioteker. Du burde vågne op af dit forældede føleri. Skåner kirurgen kræftsvulsten, når han må skære for at fjerne den? Vi er grusomme. Selvfølgelig er vi grusomme. Som al fødsel er brutal, således også vor nye fødsel. Men vi jubler. Hvad kan du kende til det, du, som blot sidder og drømmer? Du har aldrig kendt en Hitler. Han er et draget sværd.” Fra Kathrine Kressmann Taylors bog Adressaten ubekendt

Kathrine Kressmann Taylors brevroman Adressaten ubekendt udkom i 1938, men taler stadig til os i dag. I 1932 starter en brevveksling mellem de to tyske venner Max og Martin, som sammen ejer et kunstgalleri i San Fransisco. De må skilles, da Martins kone vil hjem til Tyskland. Igennem halvandet år udveksler de breve over Atlanten. Langsomt begynder Martin i Tyskland at melde sig under Førerens faner, og brevvekslingen tager en meget ubehagelig drejning. Max, som er blevet i USA, er nemlig jøde.

* * * * * *

Kulturkupeen
* * * * *

CPH Culture
* * * *

Politiken
* * * *

Kristeligt Dagblad

Adressaten ubekendt er en smuk og tragisk fortælling om venskab, om nazismens fremmarch i Tyskland og om to mennesker, der mister fodfæstet i den nye verdensorden. Det er en advarsel til samtiden mod nazistisk inficering og til eftertiden, om de små skridt, der fører til menneskelig tragedie og katastrofe.

Iscenesættelse: Thomas Bendixen 
Scenografi: Jonas Fly 
Oversættelse: Per Vadmand 
Videodesign: Jakob Thorbek 
Medvirkende: Lars Mikkelsen og Søren Sætter-Larsen

Varighed: 2 timer og 20 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset


Spilledatoer

Dato Tidspunkt Pris