Bolero

Bolero

Køb billet
Få ledige
Følg facebook event
13. maj 2021 • 150 - 330 kr

Legendariske Granhøj Dans opfører Ravels Bolero i en smuk, forlænget danseforestilling i Musikhuset.

Glæd dig til en storslået danseoplevelse, når Palle Granhøj i samarbejde med Seiko Dance Company gæster Musikhuset den13. maj 2021 og opfører Bolero - EXTENDED. 

Maurice Ravels Bolero bliver efter sigende spillet i sin fulde længde et sted i verden hvert eneste kvarter døgnet rundt. Og da værket varer 17 minutter – så sidder der et orkester et eller andet sted på kloden og spiller det netop nu.

Nu har publikum mulighed for at opleve klassikeren i en unik og forlænget version i Musikhusets Store sal, for den prisvindende koreograf Palle Granhøj har taget mesterværket under kærlig behandling og i samarbejde med Seiko Dance Company skabt én times danseforestilling, Bolero - EXTENDED. Forestillingen er allerede er inviteret til flere forskellige internationale festivaler.

Værket bliver opført i tre dele uden pauser, og på scenen kan man opleve 17 udøvende kunstnere – ni dansere og otte cellister, der i samspil med hinanden vækker Bolero til live, og med dansen i centrum løfter det til nye højder.

Vakte opstandelse blandt publikum

I dag ser vi Ravels Bolero som et genialt mesterværk, men helt anderledes var det, da Bolero første gang blev præsenteret for publikum for små 100 år siden.

Ved den allerførste opførelse i 1928 vakte Bolero en del opstandelse og værket blev af mange opfattet som moderne og uanstændigt. De mange gentagelser virkede provokerende og gav erotiske associationer, som var grænseoverskridende at overvære i en koncertsal. Der går en historie om, at en kvinde rejste sig op efter musikken og udbrød: "Det her er jo fuldstændig vanvittigt!" Og hvor Ravel så efterfølgende rejste sig og sagde: "Den dame har fuldstændig ret!"

Spansk danserytme

Bolero er egentlig en spansk danserytme og i Ravels stykke er det ikke kun rytmen, der er spansk. Også de to melodier, der snor sig gennem musikken er i stil med musikken fra det eksotiske Andalusien.
Hovedtemaet bliver gentaget 18 gange, hvilket datidens psykologer i øvrigt mente, var et bevis på at Ravel led af Alzheimer's da han skrev Bolero.

I næsten hele stykket består baslinien udelukkende af to toner. Og under hele forløbet fører lilletrommen an i en gentagen bolerorytme, der virker som en æggende og farlig understrøm. Imens stiger orkestrets volumen fra det helt spæde til et svulmende, eksplosivt udbrud, der ved slutningen bringer udviklingen op på et helt uventet plan.

Der venter også en helt særlig finale for publikum i Palle Granhøjs forlængede version af Bolero. Glæd dig til en helt særlig oplevelse.


Spilledatoer

Dato Tidspunkt Pris
Få ledige torsdag d. 13. maj 2021 Kl. 20.00 Få ledige 150 - 330 kr. Køb billet

Gør oplevelsen større

Sæt smag på din aften
Sæt smag på din aften
NEM-pose 1 person

1 dåseøl
1 kildevand
Snacks


95 kr
Sæt smag på din aften
Sæt smag på din aften
MUSIKMENU - petit

Smagebræt med kolde anretninger
Lun hovedret
Hjemmebagt surdejsbrød og pisket smør

Serveres 2 timer før forstillingen.

229 kr
Sæt smag på din aften
Sæt smag på din aften
MUSIKMENU - grand

Smagebræt med kolde anretninger
Lun hovedret
Hjemmebagt surdejsbrød og pisket smør
Dessert
2 gl. vin
Kaffe & snacks to-go

Serveres 2 timer før forestillingen.


429 kr