Cæcilie Norbys "European Sisters In Jazz"

Cæcilie Norbys "European Sisters In Jazz"

Obs: Cæcilie Nordby spiller solokoncert i juli 2019.

Cæcilie Norby’s ‘European Sisters in Jazz'

Cæcilie Norby er ubetinget Danmarks største jazzsangerinde og fremstår som en af de toneangivende og mest anmelderroste sangerinder på den Europæiske jazzscene med en stribe udgivelser på det tyske ACT Label. Norby har tidligere modtaget flere guldplader for sine albums på det legendariske Blue Note Label.

Hver enkelt på holdet bag Cæcilie Norby's sprit-nye “European Sisters in Jazz” album er stjerner fra den europæiske jazz-elite, som har markeret sig som toneangivende innovatører på hvert sit instrument.

Med sig har Cæcilie og de prominente damer en pose spændende kompositioner af seneste årtiers mest fremtrædende komponister såsom; Nina Simone, Joni Mitchell, Kate Bush, Rickie Lee Jones, Abbey Lincoln og Carla Bley, samt helt nyt originalmateriale.

Konstellationen i ‘European Sisters in Jazz' er:

Den italienske piano virtuos og komponist Rita Marcotulli (IT) som siden 1980’erne har samarbejdet og indspillet med jazz kyrofæer som Pat Metheny, Chet Baker og Billy Cobham.

Polakken Dorota Piotrowska (PL) er udover sit malende og unikke trommespil, højt anerkendt for sine kompositioner.

Bassist Lisa-Rebecca Wulff (DE) Kun 38 år og midt i en stor karriere. Med afsæt i det præstigefyldte tyske NDR Big Band har hun bl.a. turneret med Nils Landgren og Bob Mintzer.

Saxofonist Pernille Bévort er et kendt ansigt på den Danske jazzscene, hvor hun er værdsat i mange ensembler bl.a. Ernie Wilkins Allmost Big Band. Her har hun optrådt med bl.a. Tim Hagans, Randy Brecker og Putte Wickman.


Varighed: 1 time og 50 minutter. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset