Debutkoncert - Signe Lykke, komposition

Debutkoncert - Signe Lykke, komposition


“V I I R S” - NASA, Møn og ny kompositionsmusik

I selskab med to musikere har den danske komponist Signe Lykke skabt et symfonisk værk i tre satser, der klangligt undersøger lysets materiale. Publikum inviteres med på en sanselig og anderledes rejse - en rejse, hvor menneskets indflydelse på jordens tilstand er i fokus, fra stor skønhed til den totale dystopi.

Værket har fået navn efter satellit-sensoren ”V I I R S” (Visible Infrared Imaging Radiometer Suite), der er udviklet af NASA. Med data fra VIIRS har forskere fundet frem til, at kunstigt oplyste overflader på jorden vokser og spreder sig alarmerende hurtigt.

I forbindelse med skabelsen af “VIIRS” har Signe Lykke indgået et samarbejde med DARK SKY PARK på Møn, et område med ganske lidt eller ingen lysforurening. Musikerne indgår i en form for artist in residency-ordning med parken, hvor de fysisk opholder sig over længere tid, mens de arbejder på tilblivelsen af værket, i tæt dialog med naturen, parken og dens initiativtagere.

Instrumenteringen værket ”VIIRS” består overvejende af elguitar, synthesizers, percussion, vokal og computer og spilles af Anders Bach Pedersen, Lasse Ziegler og Signe Lykke.

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium


Spilledatoer

Dato Tidspunkt Pris