Digte og Lyd

Digte og Lyd

Køb billet Følg facebook event

Dato

05. oktober 2018 kl. 20.00

Helle Helle, Bisse og Yahya Hassan rusker op i dig, når Digte & Lyd endnu en gang fylder Musikhuset Aarhus fredag den 5. oktober.

Det er med glæde, at vi igen kan præsentere lyrik-arrangementet Digte & Lyd. De tidligere udgaver i København har trukket fulde huse i VEGA og været et regulært tilløbsstykke. Gennem programmets rørende og oprørende musik- og lyrikoplevelser får du forhåbentlig både noget til kroppen, hovedet og til hjemturssamtalen.

Musikhuset bliver med Digte & Lyd igen omdannet til en sanselig sammensmeltning af rum og tid, hvor nogle af Danmarks mest interessante forfatteres stærke sætninger akkompagneres af musik, så publikum for en stund værdsætter det ubevidste, åbner nye perspektiver og får ord-gåsehud. Ane Cortzen holder endnu en gang styr på aftenens program. Det byder i oktober på følgende navne:

Helle Helle
Yahya Hassan
Bisse
Olga Ravn & Simon Littauer

Sådan så det ud, da Digte og Lyd senest løb af stablen: 

Helle Helle 
Helle Helle er minimalismens mester og formår med en nøgtern realisme at indfange hverdagens trivialiteter, hvor dramaet lurer under overfladen, i en underspillet form. Den roste forfatter har netop udgivet romanen "de" om et mor-datter-forhold. Det er også en fortælling om sygdom, kærlighed og om at gå på gymnasiet i begyndelsen af 80'erne. Om hvordan sproget ikke altid slår til, men så alligevel gør. Rødby-Puttgarden (2005) blev hendes store gennembrud og indbragte hende Kritikerprisen.

Yahya Hassan 
Yahya Hassan bragede ind på den danske litteraturscene i 2013, da hans første digtsamling solgte uhørt godt og blev trykt i et oplag på mere end 120.000. Det var det vildeste den danske litteraturscene havde oplevet, siden Michael Strunge revsede sin samtid. Med den selvbetitlede debut brølede han digte ud om barndommen i en dysfunktionel, muslimsk familie samt kriminelle og hashtågede ungdomsår. Digtsamlingen blev belønnet med årets debutantpris, og gjorde Yahya Hassan til det års mest debatterede person og dansk litteraturs nye stemme. 

Bisse 
På rekordtid har Bisse formået at sætte sit aftryk på den danske musikscene gennem højenergisk produktivitet og excentricitet. Små to år efter debuten PMS udkom Bisses sjette studiealbum 19.6.87. Det understregede, at den danske sangskriver og musiker pt. er en af Danmarks mest interessante artister lige nu. Til Digte & Lyd kommer Bisse til at skabe en ny performance gennem oplæste tekster og benspænd.

Olga Ravn & Simon Littauer 
Olga Ravn debuterede i 2012 med digtsamlingen Jeg æder mig selv som lyng. Efterfølgende kom også spøgelsesfortællingen Celestine og digtsamlingen Den hvide rose. Senest er den litterære science-fiction roman De Ansatte udkommet. Romanen undersøger, hvad forskellen er på et menneske og en ting, og hvad det vil sige at være i live. Olga Ravn bliver akkompagneret af musikeren og produceren Simon Littauer, der har modular-synthesizere med på scenen og bevæger sig mellem techno, glitch og eksperimenterende i sit improviserede maskin-univers. Han spiller i flere forskellige bandkonstellationer og har produceret for blandt andre MØ, Kwamie Liv og Reptile Youth. 

Arrangør: Musikhuset Aarhus