En faders sorg

En faders sorg


Mahler

På baggrund af et enormt, personligt tab tårner Mahlers 9. symfoni sig op som et overvældende smukt monument for det mistede, for smerten og for livet bagefter.

”Musik fra en anden verden. Musik fra evigheden.”
– Herbert von Karajan

En stemme fra det hinsides. Et farvel til livet. Mahlers mægtige 9. symfoni står tilbage som et mindesmærke over en stor komponist. Symfonien er vægtig, både i omfang og musikalsk prægnans, og den er et af den slags værker, hvor summen af musikken er langt større end dens enkeltdele.

Den 9. symfoni er skrevet efter Mahler mistede sin elskede datter, og den indeholder en næsten ubærlig tabserfaring. Mahler blotlægger sin sjæl, og værket kan fremstå som et farvel til selve livet. Men netop heri ligger værkets skønhed: ”Det er frygtindgydende, og lammende, når tonernes tråde forvitrer… Idet vi holder inde, mister vi alt. Men idet vi giver slip, får vi alting,” sagde Leonard Bernstein om værket. Et smukkere mindesmærke for et elsket barn kan man næppe forestille sig.

Det er også omfangsrig musik, sådan rent fysisk. Derfor er koncerten et samarbejdsprojekt med Randers Kammerorkester og Det Jyske Musikkonservatorium.

Dirigent
Marc Soustrot

Værk
G. Mahler
Symfoni nr. 9

Vi passer godt på dig i Musikhuset

Vi lever i en særlig tid, der gør det ekstra vigtigt, at vi passer godt på hinanden. Klik her og læs mere om, hvad vi gør for at passe på dig og vores andre gæster.


Spilledatoer

Dato Tidspunkt Pris