Et dukkehjem

Et dukkehjem

Køb billet Følg facebook event
14. november 2020 - 15. november 2020 • 215 - 295 kr

Det Kongelige Teater spiller Ibsen i Musikhuset.

Sicilia Gadborg Høegh og Peter Christoffersen spiller Nora og Helmer i Det Kongelige Teaters opsætning af Ibsen-klassikeren Et dukkehjem.

Henrik Ibsens kontroversielle mesterværk havde premiere i København i 1879. I dag er fortællingen om Nora fortsat ikonisk for alle menneskers længsel efter friheden til at bestemme over eget liv og skæbne.
Nora er gift med Helmer, der snart tiltræder sin nye stilling som bankdirektør. Han står overfor at træde op på karrierens og dermed samfundets øverste trin, og han tager Nora med sig. Men Nora har en hemmelighed, der kan knuse Helmers drømme om ære og agtelse. Da det virkelig brænder på og hemmelighederne afsløres, er Helmer ikke villig til at ofre sig for Nora. Hun må indse, at deres kærlighed kun har været en leg, at hun aldrig har levet sit eget liv, og til slut må tage skæbnen i egne hænder.

140 år efter fortæller dramaet os stadig, hvor svært det er at være menneske og stole på den, man elsker. Eller tror man elsker. For Nora tror, hun elsker Helmer. Hun må dog indse, at hun slet ikke ved, hvad det vil sige at elske endsige at være et menneske.
Henrik Ibsen satte spørgsmålstegn ved relationen mellem sin tids fastlåste kønsroller. Han konfronterede publikum med de illusioner mennesket sætter op for sig selv. Og det gør han til stadighed. Et dukkehjem er en forestilling om de krav et moderne menneske stiller til kærlighed og lidenskab, sandhed og frihed, og om en kvinde der bliver til et menneske med al den lidelse og tvivl, det også medfører.

Medvirkende
Nora: Sicilia Gadborg Høegh
Helmer: Peter Christoffersen
Dr. Rank: Ida Cæcilie Rasmussen
Krogstad: Mikkel Arndt
Fru Linde: Sofie Torp

Iscenesættelse: Anna Balslev-Erichsen
Scenografi og kostumer: Jonas Fly
Lysdesign: Mårten K. Axelsson
Lyddesign: Mogens Laursen Hastrup

Arrangør: Musikhuset Aarhus


Spilledatoer

Dato Tidspunkt Pris
lørdag d. 14. november 2020 Kl. 20.00 215 - 295 kr. Køb billet
søndag d. 15. november 2020 Kl. 16.00 215 - 295 kr. Køb billet