Et tysk liv

Et tysk liv


Det Kongelige Teater gæster Musikhuset med Et tysk livOplev Kirsten Olesen alene på scenen som naziforbryderen Joseph Goebbels´ sekretær i tankevækkende dokumentarteater.

Forestillingen har allerede tryllebundet anmelderne, der står i kø for at rose Kirsten Olesens flotte præstation i rollen som Goebbels´ sekretær, Brunhilde Pomsel.

* * * * * *

Kirsten Olesen er mere end fremragende.

Børsen
* * * * *

Kirsten Olesen leverer en pragtpræstation som solist i monologen 'Et tysk liv' om Brunhilde Pomsel.

Jyllands-Posten
* * * *

Kirsten Olesen tryllebinder som Goebbels' sekretær.

Berlingske
* * * *

’Et tysk liv' lever i Kirsten Olesens stemme, i hendes øjne og affejende hånd, når hun fortæller om et liv som Goebbels’ sekretær.

Politiken
* * * *

Kirsten Olesen spiller hovedrollen fængslende og med alle de subtile nuancer, karakteren kræver.

Kristeligt Dagblad

Hør Kirsten Olesen fortælle om baggrunden for at lave forestillingen. 

Brunhilde: Alle ville have ladet jøderne i stikken

"Nu til dags forestiller folk sig, at de ville have gjort mere for de stakkels forfulgte jøder. Jeg er sikker på, at når de siger det, mener de det oprigtigt. Men det ville de ikke.

Alle havde for mange problemer til at kunne bekymre sig om jøderne. Det var som om hele Tyskland var under en glasklokke. Tyskland var én stor koncentrations- lejr... ikke at det undskylder noget."

Citat Brunhilde Pomsel.

Nazi regimet set fra førerbunkeren

Brunhilde Pomsel sad i førerbunkeren, da de sovjetiske tropper stod i Berlins gader. Hun flygtede ikke. Efter 70 års stilhed lod Brunhilde Pomsel sig i 2013 interviewe til dokumentarfilmen Et tysk liv.

Hun var 102 år. Hun gav sit enestående vidnesbyrd om et liv før og under krigen tæt på en af verdenshistoriens største forbrydere, Nazi-regimets propagandaminister Joseph Goebbels.

Et tysk liv handler om det tyske folks uvidenhed og passivitet under det nazistiske styre, og den kollektive skyld der fulgte efter.

Brunhilde Pomsel fortæller om sin opvækst i skyggen af 1. verdenskrig, der ødelagde den tyske stat, hvordan hun blev stenograf og sekretær for først en jødisk forretningsmand, siden i propagandaministeriet og endelig, i krigens sidste dage, i bunkeren under Berlin.

Nægter skyld

Stillet over for et publikum sættes hendes hukommelse på prøve – noget er belejligt at huske, andet ikke. Mens hun fortæller sin historie, slår den kollektive fortrængning revner. Hun nægter dog at påtage sig en skyld.

Mødet mellem fortiden og nutiden giver os mulighed for at overveje vores eget moralske kompas og stille os selv spørgsmålet: Hvornår er vi kommet til det punkt, hvor vi må rejse os og tage et personligt ansvar for de politiske begivenheder i vores samtid og klart afvise radikalismen? Eller er frygten for, at historien gentager sig overdreven?

Gå ikke glip af en helt enestående skuespillerpræstation og en fængslende selvbiografisk fortælling, når Lille sal slår dørene op for Et tysk liv.
Spilledatoer

Dato Tidspunkt Pris