Ib Michael & Maria Elizabeth - Enhver har ret til en engel

Ib Michael & Maria Elizabeth - Enhver har ret til en engel

Køb billet Følg facebook event
21. september 2021 • 180 kr

En koncertlæsning over romanen Prins.

Forestil dig en anderledes romanoplevelse, hvor du læner dig tilbage i dit stolesæde og lytter til forfatterens sprøde stemme, som er live og helt tæt på. Ind imellem flyder liflige toner af blid musik og blander sig med ordene.

Sådan en oplevelse har du nu mulighed for at få i Musikhusets Lille sal, hvor Ib Michael og Maria Elizabeth går på scenen med en koncertlæsning over romanen Prins.

Koncertlæsningen består af en vekselvirkning af Ib Michaels karakteristiske og levende oplæsning fra romanen Prins kombineret med sange, der matcher bogens handling og kapitler, skrevet og opført af Maria Elizabeth (vokal, guitar og ukulele) akkompagneret af pianist Aske Bode.

Et kærlighedseventyr

Ord og havets toner er sat sammen i dette musikalske univers sådan, at alle farver og sanser træder tydeligt frem fra Ib Michaels kærlighedseventyr om sømanden Bertelsen og den grønlandskfødte Aviaja. En fortælling, der beskriver universet mellem drøm og virkelighed, liv og død, tro og tvivl, kærlighed og had, komik og tragedie, mennesker og engle.

Sangene, der svinger sig iørefaldende og sensitivt i Maria Elizabeths melodier, er skrevet direkte ud fra romanens forlæg - nærmest som om sangene fandtes allerede og blot skulle fremkaldes.

Havet har en central rolle i romanen Prins, og lyden af havet er derfor også en del af koncerten. Det er netop havet ved Kikhavn, som er indspillet hvor romanen foregår, der ved hjælp af lydfiler giver en særlig stemning til musikken i koncerten.

Det bliver en både smuk og rørende rejse, som publikum kommer med på, når Ib Michael lægger fra land med Maria Elisabeth ved sin side. 

Om kunstnerne

Maria Elizabeth udgav i 2018 albummet Circle the Woods, i samarbejde med Henrik Balling, arkitekten bag bandet Gangway. Det anmelderroste album havde fire singler på henholdsvis P4 og P5.

Maria Elizabeth, der har tre soloalbums bag sig, er oprindelig uddannet ved musikkonservatoriet, Manhattan School of Music, i New York, hvor hun studerede efter at have modtaget legat fra Kulturministeriets Internationaliseringspulje. Herfra har hun en Master Degree i klassisk guitar med komposition.

Ib Michaels forfatterskab er kendt og elsket gennem 40 år i Danmark for bl.a. bøgerne Vaniljepigen, Den tolvte rytter og mange andre. Han er forfatter til over 30 romaner og rejseskildringer og debuterede i 1970 med romanen En hidtil uset drøm om skibe. Han har desuden blandt andet skrevet Vaniljepigen, Troubadurens lærling og Den tolvte rytter.

Ib Michaels værker bryder med den vestlige verdens rationalistiske tænkemåde og trækker på indiansk og buddhistisk filosofi. Han er om nogen eventyrets digter i dansk litteratur. Ib Michael har modtaget en lang række priser, blandt andet De Gyldne Laurbær og Danske Banks Litteraturpris.


Spilledatoer

Dato Tidspunkt Pris
tirsdag d. 21. september 2021 Kl. 20.00 180 kr. Køb billet