Jens Wollenschläger

Jens Wollenschläger


Oplev Jens Wollenschläger fra Tübingen

Jens Wollenschläger kommer fra Landau i Pfalz og studerede kirkemusik i Stuttgart såvel som i solistklassen i orgel i Hamborg. Han har undervist i for orgel- og orgelimprovisation på kirkemusikseminarerne i Evangelische Kirche der Pfalz i Speyer og Neustadt/Weinstrasse. Han har arbejdet som kantor og organist i Ulm Münster, i Aalen og som kantor i Stuttgart-Möhringen. Han fungerer som orgelsagkyndig for Württembergischen Landeskirche og foredragsholder for kunstnerisk og liturgisk orgelspil for Verbandes Evangelische Kirchenmusik in Württemberg og anmelder for Württembergische Blätter für Kirchenmusik. 

Derudover arbejder Wollenschläger – bl.a. som cembalist ved Stuttgarter Kammerorchester, Südwestdeutsches Kammerorchesters Pforzheim og Barockorchester der Ludwigsburger Festspiele – sammen med adskillige interessante kunstnere, komponister og dirigenter. Endvidere har han indspillet ca. 80 cd’er, er selv komponist og har en række internationale koncertaktiviteter (herunder koncertture til Japan, Norge, Litauen osv.). I 2010 udnævnte det største tyske orgelmagasin “organ” Jens Wollenschläger til “Performer of the Year”. 

I vintersemestret 2014/15 blev han udnævnt til professor i kunstnerisk og liturgisk orgelspil ved Hochschule für Kirchenmusik Tübingen og udnævnt til førsteorganist ved Tübinger Stiftskirche. I marts 2015 blev han valgt til prorektor for Hochschule für Kirchenmusik Tübingen, og siden 15. marts 2019 har han været fungerende rektor for universitetet.


Spilledatoer

Dato Tidspunkt Pris