Lotusøje med Akademisk Kor og forfatteren Suzanne Brøgger

Lotusøje med Akademisk Kor og forfatteren Suzanne Brøgger


En litterær korkoncert med Akademisk Kor Aarhus, dirigenten Jonas Rasmussen og forfatteren Suzanne Brøgger.

Koncertens hovedværk er ”Lotusøje”, som er komponeret i 2016 af Per Drud Nielsen og baseret på Suzanne Brøggers digtsamling af samme navn fra 1999.

”Lotusøje” blev uropført af Kammerkoret Convivium ved en koncert i Stavnsholtkirken i Farum i juni 2017. Opførelserne i Århus og Aalborg i juni 2018 er de første opførelser vest for Storebælt.

Suzanne Brøgger tager i sine digte udgangspunkt i det japanske haikudigts stramme form, og Per Drud Nielsens tonesættelser har samme knaphed og koncentration som digtene.

Digtene spænder fra det lette og vittige til det tungere og mere reflekterende, og musikken strækker sig fra det enkle og lyriske over det kabaretagtigt skævvredne til det foruroligende og dissonansfyldte.

Suzanne Brøgger medvirker ved koncerten. Hun vil fortælle om ”Lotusøje”-digtene og recitere et udvalg af dem.

Koncertprogrammet rummer – ud over ”Lotusøje” – forskellig anden nyere dansk kormusik.

Om koret Akademisk Kor Århus

Akademisk Kor Århus blev dannet i 1985. Koret er et professionelt arbejdende, klassisk amatørkor og består af 30 sangere i alderen 20-35 år med tilknytning til musiklivet omkring Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium. Koret har givet adskillige koncerter i både ind- og udland og har indspillet flere cd’er. I 2015 vandt koret den prestigefyldte konkurrence ’Musica Sacra a Roma’ i Rom, og i sommeren 2017 repræsenterede koret Danmark ved ’The Eurovision Choir of the Year’ i Riga. Korets repertoire koncentrerer sig især om den nyere danske og nordiske kormusik.

om dirigenten / Jonas Rasmussen

Korets dirigent har fra starten af 2018 været den unge dirigent-komet Jonas Rasmussen (1992-). Jonas Rasmussen er uddannet kordirigent fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og University of Cambridge i England. Han har tidligere været dirigent for Stockholms Drengekor og Värmlands Nations Kor i Uppsala. I 2014 vandt han Syng Sydfyns konkurrence for unge kordirigenter. Efter at være flyttet hjem til Danmark er Jonas Rasmussen nu korkonsulent hos Folkekirkens Ungdomskor Nord og sangkonsulent hos Sangkraft Aarhus. Desuden er Jonas Rasmussen en efterspurgt instruktør på korstævner rundt om i landet.

Om forfatteren Suzanne Brøgger

Suzanne Brøgger (1944-) er i dag dansk litteraturs grand old lady. Hun er vokset op i Colombo, Sri Lanka, Bangkok og Silkeborg. ”Takket være en rodløs opvækst,” fortæller hun, ”levede jeg mere og mere af mit egentlige liv gennem skriften: korrespondancer, breve og dagbøger… Jeg har rejst meget i det meste af verden, jeg har brug for verden for at kunne skrive, men alle mine bøger er skrevet i det samme værelse med udsigt til en vestsjællandsk mose.” Suzanne Brøgger har skrevet hen ved 20 bøger, og senest har hun udgivet ”Koral”, som er en nykomponeret sammenfatning af romantrilogien ”Creme Fraiche”, ”Ja” og ”Transparence”.

Om komponisten Per Drud Nielsen

Per Drud Nielsen (1950-) har især gennem de seneste 16-17 år været en flittig korkomponist. Han har tonesat tekster af både danske, engelske og italienske digtere – blandt andre Per Højholt og Mette Moestrup, William Blake, Christina Rossetti og Giuseppe Ungaretti. Dertil kommer talrige korarrangementer af viser og sange fra især de nordiske og baltiske lande. Per Drud Nielsens kormusik er altid garant for en både ekspressiv og sangbar melodiføring, og den forener en nærhed til ordenes egne rytmer med et musikalsk-organisk flow. Et udvalg af Per Drud Nielsens kormusik blev i 2014 indspillet på cd’en ”Som sommerdug” med Det Fynske Kammerkor og Alice Granum.

Varighed: 1 time og 20 minutter uden pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset


Spilledatoer

Dato Tidspunkt Pris