Nattergalen

Nattergalen

Køb billet Følg facebook event
17. januar 2020 • 195 - 375 kr

To nyskabende koreografier om selvopofrelse og det naturliges sejr over det kunstige. Fremført af Dansk Danseteaters dansere til ny musik af Den Sorte Skole og med scenografi af collagekunstneren Sergei Sviatchenko.

Nattergalen er en dobbeltforestilling skabt af nogle af Danmarks mest efterspurgte koreograftalenter inden for den moderne koreografi; Sebastian Kloborg og Alessandro Sousa Pereira. Forestillingen er desuden med nykomponerede toner skabt af duoen Den Sorte Skole samt unik og fabulerende scenedesign og kostumer af den dansk-ukrainske collagemester Sergei Sviatchenko.

Sebastian Kloborgs værk tager udgangspunkt i temaer og motiver fra både Oscar Wildes novelle Nattergalen og Rosen om den altopslugende selvopofrelse og H. C. Andersens evigtgyldige Nattergalen fra 1843. Nattergalen er ikke blot et af H. C. Andersens mest kendte eventyr, men er også en af den danske guldalders mest berømte romantiske fortællinger.

Historien er stadig uhyre relevant i dag med sit universelle tema om det levendes sejr over det døde, og om det naturliges sejr over det kunstige.

Kloborg vil bruge temaerne fra begge historier, på både dyster og humoristisk vis, til at skabe en helt nyt fortælling, der bevæger sig mellem drøm og virkelighed.

I videoen kan du høre Den Sorte Skole fortælle lidt om musikken til forestillingen:

Med værket undersøger han menneskelige relationer og den menneskelige selvforståelse, når døden sidder på brystet, og når kroppen falder fra hinanden. For vil vi lade teknologien redde os? Og ønsker vi at forlænge livet for enhver pris?

Forestillingens anden der er skabt af den brasilianske koreograf Alessandro Sousa Pereira, der genfortolker den paradoksale og hjerteskærende fortælling Nattergalen og Rosen af Oscar Wilde.

I den oprindelige fortælling fra 1888 ofrer nattergalen sit liv ved at forære en smuk rose til en håbløst forelsket student, der dog bliver afvist. Og herefter følger en hårdtslående vrede og sorg. I Wildes værk stiller han spørgsmalstegn ved meningen med livet, kunsten og muligheden for at forandre verden. Har fuglen ofret sit liv for ingenting?

Pereira er i sit værk inspireret af den oprindelige fortællings overordnede tema om den både meningsløse og brutale selvopofrelse. Og med sin altid eksplosive stil, tilført Wildes vise og nærmest mystiske stemning, bliver dansen et abstrakt vidnesbyrd om, at det at ofre sit liv til noget, du inderligt tror på, både kan være dybt tragisk, bevægende og samtidig en meget smuk gerning.

Koreografi: Alessandro Sousa Pereira & Sebastian Kloborg

Musik: Den Sorte Skole

Scenograf: Sergei Sviatchenko

Dansere: Dansk Danseteater

Varighed: 1 time og 20 minutter inkl. pause. Bemærk at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset