No Sex - en verden af køn

No Sex - en verden af køn


Hed danseforestilling sætter fokus på køn og seksualitet

* * * * *

"En spændende forestilling. som også rent æstetisk er flot at overvære"

Den 4. væg
* * * * *

"En underholdende aften med en pikant leg med kønnene"

XQ28

Knivskarp præcision, hæsblæsende løssluppenhed og rørende ømhed. Danseforestillingen NO SEX – en verden af køn pirrer, underholder og skaber refleksion.

I koreografi af Jason Mabana, der er en Englands nye, spændende og lige nu mest omtalte koreografer, overdriver og udfordrer forestillingen betydningen og sandfærdigheden af de mange definitioner, vi som individer pålægges.

Med afsæt i mode og spektakulære kostumer lader fire ferme dansere sig observere og nær-studere i et klinisk hvidt rum, alt imens de forfører, fornøjer og forundrer publikum.

Det Reumert-nominerede dansekompagni Black Box Dance Comapny og Marie Brolin-Tani har sammen med Jason Mabana og et stærkt kunstnerisk hold skabt en bramfri forestilling, der kommer helt tæt på publikum med plads til både humor, rædderlighed og skønhed i både dansen såvel som i musikken.

NO SEX – en verden af køn ser på både individets eget og samfundets forventninger til køn og seksualitet.

Til skue i et klinisk hvidt rum er 4 kroppe - 4 væsner - 4 mennesker. Herfra tager de publikum med på en rejse igennem en rækker scenarier, hvor de vil overdrive, udstille, acceptere og kæmpe imod vante og uvante forestillinger om køn og seksualitet. De er både ensomme og sammen på samme tid. Frastødte og forelskede. De går med strømmen med militaristisk præcision og til sidst i skønt kaos, strider de imod og bryder ud.

Ved at arbejde med oppositioner, såsom ironi og oprigtighed, præcision og kaos, udfordrer danseforestillingen de mange ideer og normer om køn og seksualitet, der fører til unøjagtige antagelser i forholdet mellem mennesker eller "fashionable" idéer, der kan være skadelige og fjendtlige.

Jason Mabana

Jason Mabana er belgisk/fillipiner og har til daglig base i London, hvor han også blev uddannet danser fra Rambert School of Ballet and Contemporary Dance. Han har bl.a. været danser ved Shobana Jeyasingh Dance Company performing, Wayne McGregor Dance Company og Candoco Dance Company.

I 2016 fik Jason sin første eksponering som koreograf gennem programmet BBC Young Dancer, hvortil han skabte to anmelderroste værker.

Hør, hvad den kunstneriske leder, Marie Brolin-Tani, har at sige om forestillingen:

 

I 2017 koreograferede han ”Requiem for Aleppo”, instrueret af David Cazalet. Forestillingen havde premiere på Sadlers Wells hovedscene. Forestillingen blev nomineret til Amnesty International Freedom of Speech Awards og Asian Arts Awards. Produktionen rejste mere end £ 100.000 til to velgørende organisationer SyriaRelief og Techfugees. I samme år blev Jason valgt som en af ??de 10 bedste britiske unge kunstnere gennem United Kingdom Young Artists. I 2018 skabte Jason duetten MaMa sammen med Panos Malactos, som præmieredes på DanceWaves på Cypern. Jason er hurtigt blev kåret til Europas mest spændene unge koreograf, og i december får han for første gang premiere med sit eget kompagni i forestillingen ”Kahinaan”.

Black Box Dance Company består af følgende dansere, hvoraf 4 medvirker i NO SEX – en verden af køn:

Paulina Šmatláková, Lionel Ah-Sou, Charlotte Arnold, Mason Jubb, Anna Stamp Møller, Marco Rizzi, Roisin Whelan, Josh Scott (orlov), Tommy Cattin & Harry Parr (gæstedanser)

Koreografi: Jason Mabana

Medvirkende: Black Box Dance Company

Musik: Christian Tronhjem

Kostumer: Åsa Gjerstad

Lysdesign: Eirik Lie Hegre

Scenedesign: Aske Skovsted Jensen

Formidlingskonsulent: Ask Ulrich Petersen

Teknisk ansvarlig: Benjamin N. Kristensen

Producent, turné- & prøveleder: David C. Price

Kunstneriske leder: Marie Brolin-Tani

Forestillingen er blevet til i samarbejde med Kulturspot Holstebro Kommune,  Færch fonden, Knud Højgaards Fonden og Bikuben fonden.

Aarhus Festuge 2019

'No Sex - en verden af køn' er en del af et fantastisk Festuge-program i Musikhuset. Vi har noget for enhver smag. Der er både klassisk, comedy, dans og rytmiske koncerter. 

Klik her for at få et overblik over programmet. 

Varighed: 1 time. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset


Spilledatoer

Dato Tidspunkt Pris