Nøddeknækkeren

Nøddeknækkeren

Oplev Den Kongelige Ballets fortryllende opsætning af George Balanchines Nøddeknækkeren® med levende musik fra Aarhus Symfoniorkester.

Så bliver det endelig snart jul igen. Den Kongelige Ballet besøger traditionen tro Musikhuset mellem jul og nytår.

Nøddeknækkeren er den ultimative juleoplevelse for store og små, og med koreografen George Balanchines mesterlige udgave af fortællingen er det meget svært ikke at lade sig rive med af julestemningen.

I Nøddeknækkeren er der skruet helt op for trylleriet og hyggen. Det er en rigtig familieforestilling, der både er en fantasifuld ballet for børn og samtidig en mulighed for alle voksne for at drømme sig tilbage til barndommens sorgløshed og undren.

Magisk, fantasifuld og poetisk historie

Marie får den mest fantastiske nøddeknækker i julegave, og da klokken slår 12 midnat, tager den hende med på en magisk og farefuld rejse. På sin vej møder hun dansende snefnug og valsende blomster, frække mus, iskolde snedronninger og varmblodige sukkerfeer, prinser og prinsesser, kinesere, arabere med meget meget mere. Fantasien og poesien kender ingen grænser, når vi ledsaget af Tjajkovskijs betagende og ikoniske musik føres fra den hyggelige julefest hos familien Stahlbaum til det eventyrlige slaraffenland, hvor alt kan ske.

Nøddeknækkeren, der bygger på E.T.A. Hoffmanns underfundige og sælsomme eventyr, er et af ballethistoriens mest elskede værker, der appellerer på tværs af generationer til enhver, der har sin barnetro intakt, og til alle os, som elsker jul.

OBS! Vil du vide endnu mere om Nøddeknækkeren, så afholder Den Kongelige Balletskoles leder, Anne Marie Vessel Schlüter, optakt til Nøddeknækkeren i et kvarter fra 45 min. før hver forestilling. Det foregår på 2. balkon i foyeren.

Koreografi: George Balanchine
Musik: Peter Tjajkovski
Scenografi og kostumer: Anthony Ward
Lysdesign: Anders Poll

Anbefales fra 9 år.

Varighed: 2 timer og 5 minutter inkl. en pause. Bemærk, at sluttidspunktet kan variere.

George Balanchine’s The Nutcracker®  Choreography by George Balanchine © The George Balanchine Trust

Arrangør: Musikhuset