Orkester MidtVest og REMUS

Orkester MidtVest og REMUS


Kære gæst

Covid-19 har vendt op og ned på mange ting, også i Musikhuset.

De nye krav til afstand mellem publikum og størrelsen på forsamlinger, medfører at vi bliver nødt til at fordele publikum anderledes i salen til denne koncert. Vi har derfor fundet nye billetter til jer, der tager hensyn til, at der skal være ekstra afstand mellem publikum.  

Vi har sendt en mail med jeres nye billetter. Har du ikke hørt fra os, så kontakt os venligst på billetsalg.mus@mkb.aarhus.dk eller ring til vores billetsalg på 89404040. Du kan se åbningstider her.

Det er sikkert at besøge Musikhuset Aarhus. Vi sørger for, at der er håndsprit i foyeren og afstand mellem publikum i salen, og håber så, at I vil bidrage med hensyn og håndhygiejne, mens I er her. Læs om, hvordan vi håndterer Covid-19 her.

----------------------------------------------

OBS: Selvom arrangementet er gratis, er det nødvendigt med billet for at komme ind. Det gør vi for at overholde sundhedsmyndighedernes retningslinier og sikre god luft og plads mellem gæsterne. Du kan klikke her og hente en gratis billet.

I anledningen af 100-året for Genforeningen i 1920 sætter denne koncert fokus på musik, der har en særlig betydning i forhold til det dansk-tyske naboskab. Et naboskab, som har beriget os med masser af kultur, men som også har medført krige og konflikter. Værkerne ”Saga-drøm” og ”Tågen letter” af Carl Nielsen blev opført i 1921 for at fejre Genforeningen, og opføres i år for at markere denne vigtige begivenhed. Niels W. Gades 1. symfoni blev et gennembrudsværk for ham, som banede vej for en karriere i Tyskland – en karriere, som dog endte brat, da Treårskrigen med Preussen brød ud og Gade måtte vende hjem. Tysk kultur repræsenteres ved koncerten af Strauss’ 2. hornkoncert – et hovedværk inden for genren og en sjælden hørt perle i det symfoniske repertoire. Solisten er den fremragende franske hornisk Hervé Joulain, og dirigenten den superdygtige danske Christian Øland.

Medvirkende:
Hervé Joulain, Horn
Christian Øland, dirigent
Orkester MidtVest
REMUS – Region Midtjyllands Ungdomssymfoniorkester

Program:
Carl Nielsen: Saga-drøm
R. Strauss: Koncert for horn og orkester nr. 2
Carl Nielsen: Tågen letter fra Moderen (1920-21) arr. for horn og orkester
Niels W. Gade: 1. Symfoni, op.5 i c-mol (På Sjølunds fagre sletter)

Koncerten gennemføres uden pause.Spilledatoer

Dato Tidspunkt Pris