Peter Pan

Peter Pan


Tag med, når Folketeatret forvandler Musikhusets Store sal til Ønskeøen, hvor fantasien og den evige barndom hersker.

Alle børn har i deres drømme besøgt en ønskeø befolket af væsener, der forsvinder som dug for solen, når nattens søvn gnides af øjnene. Når dagen går i gang, sendes børnene ud i livet med et kys på kinden af deres forældre, der stolte følger børnenes opvækst - og de fleste børn glæder sig til at blive voksne.

Men Peter Pan er ikke som de fleste børn. Hvis det at blive voksen betyder, at man skal gå på arbejde og ikke må lege mere, så nægter han at han blive voksen. Som spæd faldt han ud af barnevognen og blev ikke samlet op af sin mor. Nu lever han på Ønskeøen sammen med De glemte drenge, som han er anfører for. Øen vrimler med feer og en af dem, Klokkeblomst, er Peters egen fe. Der er drilske havfruer, listige indianere, en glubsk krokodille og ondskabsfulde pirater anført af Kaptajn Klo.

Livet på Ønskeøen kunne godt lyde som et eventyr. Alligevel savner Peter og de forældreløse drenge nogen - måske ligefrem en mor - der kan tage sig lidt af dem og fortælle dem gode godnathistorier. Peter flyver ofte hjem til Wendy og hendes brødre, John og Michael, for at sidde og lytte ved det åbne vindue til børneværelset, når de får fortalt eventyr af deres mor. En aften bliver Peter opdaget af Wendy, og han lokker hende og brødrene til at tage med til Ønskeøen. Det bliver et uforglemmeligt eventyr for Wendy og hendes brødre. For Peter bliver mødet med den handlekraftige Wendy dog lidt anderledes, end han havde tænkt sig.

Historien om drengen, der ikke vil være voksen, er en af de mest kendte og elskede klassikere for børn. Fortolkningen af Peter Pan er lagt i hænderne på instruktør Moqi Simon Trolin og komponist Anders Ortman, der også stod bag Folketeatrets roste versioner af Ronja Røverdatter og Mio, min Mio.

Flotte anmeldelser

Forestillingen er blevet modtaget flot siden premieren i København.

* * * * *

Jyllands-Posten
* * * * *

Berlingske
* * * * *

Frederiksborg Amts Avis

Dramatisering: Moqi Simon Trolin og Ninette Mulvad

Instruktion: Moqi Trolin, musik: Anders Ortmann, Tine Vitkov, scenografi: Julian Juhlin

Medvirkende: Michael Slebsager, Stina Mølgaard, Ene Øster Bentsen, Kristian Boland; Mille Gori (fra Ramasjang), Ylva Havndrup, Randi Winther, Lars Bom, Ole Boisen, Hanne Gjerstad.

Cafeén lukker den 10. marts

Vær opmærksom på, at caféen lukker allerede kl. 17.30 lørdag den 10. marts, da der er arrangement i foyeren. Det betyder, at gæster til forestillingen kl. 16 ikke kan benytte caféen efter forestillingen.

Forestillingen anbefales til børn fra 6 år og op.

Varighed: 2 timer og 15 minutter inkl. en pause. Vær opmærksom på, at sluttidspunktet kan variere.

Arrangør: Musikhuset Aarhus

 


Spilledatoer

Dato Tidspunkt Pris