Ramt af Byen - Fotoudstilling

Ramt af Byen - Fotoudstilling

Bliv ramt af byen i Musikhuset.

Rene linjer, skyfri himmel og fuldkommen mennesketomt. Arkitekturfotos er ofte så fokuseret på selve bygningsværket, at menneskene der skal bruge bygningen slet ikke er med i motivet. I fotoudstillingen Ramt af byen er det derimod sammenspillet mellem arkitektur og menneske som er i fokus; først skaber vi byen og så skaber den os.

Et udsnit af udstillingen, der tidligere har været vist i København, kan nu opleves i Musikhuset Aarhus.

Der er gratis adgang og de udstillede fotografier kan opleves fra den 28. maj frem til den 29. oktober indenfor Musikhusets normale åbningstid.

De 17 store fotos, der nu hænger på Strøget i Musikhusets Foyer, udgør lidt over halvdelen af den totale udstilling Ramt af Byen, som tidligere er blevet vist på Dansk Arkitektur Center.

Udstillingen er - gennem et godt samarbejde mellem DAC og Musikhuset Aarhus - venligst udlånt af DAC.

Om udstillingen skrev Politiken 31. oktober 2017:

”Byen er kaos, larm, støj og snavs. Men byen er også arkitektur, som er med til at sætte rammerne for bylivet og til at præge os som mennesker. Det er samspillet mellem mennesker og arkitektur, der skaber byens liv, men når man ser billeder af arkitektur, er menneskene som regel siet fra. Til gengæld står bygningerne knivskarpt, himlen er blå, og træerne er klippet, så man skulle tro, de lige var kommet fra frisøren. Livet mellem husene er væk, selv om det jo netop er det liv, husene er skabt til.

Udstillingen handler om bylivet, og det er godt tænkt. Og godt udført, for billederne er fyldt med historier, man som besøgende nemt kan aflæse, og man kan skøjte rundt uden at følge en bestemt rækkefølge.

Fotografierne er inddelt efter temaerne - møder, strømme, grænser - men det hele flyder umærkeligt sammen, så man til syvende og sidst får en oplevelse af byen som en stor levende organisme.”

Fotografierne er taget af både anerkendte, professionelle fotografer og nogle udvalgte af byens mange amatørfotografer, og er valgt netop fordi de ikke som traditionelle arkitekturfotografier er tomme for mennesker, men derimod stiller skarpt på samspillet mellem det byggede og byens liv.

Ramt af byen – fotos af levende steder er kurateret af Marie Stender og udviklet af Dansk Arkitektur Center.

Fri entré

Arrangør: Musikhuset Aarhus