Ronnie Cuber

Ronnie Cuber

Amerikanske saxofonist Ronnie Cuber spiller funky jazz

Amerikanske saxofonist Ronnie Cuber er et ikon inden for den funky del af jazzmusikken.

Ronnie Cuber har spillet jazz med George Bensons tidlige kvartet (pladerne Uptown og Cookbook) og dels har han ofte optrådt med trommeslageren Steve Gadds bands, f.eks. det navnkundige jazzorkester “The Gadd Gang”. Hans instrument er primært baritine saxen, men han medbringer også ofte andre typer af saxofoner. Han har været medlem af Mingus Big Band og har været med på backingholdet med selveste B. B. King, paul Simon og Eric Clapton.

Koncerten vil indeholde en blanding af numre fra de førstnævnte, legendariske orkestre og kendte mainstream jazz standards.

Ronnie Cuber & Kjeld Lauritsens powertrio 

Ronnie Cuber får ved koncerten følgeskab af ingen ringere end Kjeld Lauritsens trio:

  • Ronnie Cuber, sax
  • Kjeld Lauritsen, hammondorgel
  • Uffe Steen, guitar
  • Søren Frost, trommer

Jazztrio med personligt twist

Funk, soul, jazz og gammeldags swing er elementerne i den musikalske smeltedigel Kjeld Lauritsen præsenterer med sin trio. Bandet har nylig udgivet  ”Learning to smile” på LP og CD. Gruppen arbejder med funky orgeljazz som vi kender den, men altid med et personligt twist og mange improviserede overraskelser.

Kjeld Lauritsen spiller på det store Hammondorgel med roterende lesliehøjttaler og fodpedaler. Han er kendt for at udnytte instrumentet i legesyge improvisationer. Kjeld Lauritsen havde i mange år bandet ”The Organizers” sammen med den amerikanske saxofonist Bob Rockwell. Siden da har han udgivet 6 CDer i eget navn foruden et par plader med Big Band.

Uffe Steen på guitar mestrer hele spektret fra rå blues over swingende jazz til rockballader. Nærmere præsentation burde være overflødig, men det kan dog nævnes at Uffe for nylig fik den prestigefyldte Ben Webster pris. Spilleglæde, stor musikalitet og en evne til at løfte ethvert band op er hans kendemærker.

Trioen kompletteres af Søren Frost, der efter mange år i Esben Justs band vil fyre op under Hammondorglet med sine fede grooves. Hans eminente teknik og store kendskab til jazzens og bluesens mange stilarter har bidraget til at han er en af landets mest efterspurgte trommeslagere.

Arrangør: Musikhuset Aarhus i samarbejde med Jazzselskabet Aarhus

Køb billetter her på siden.