On Rosenhill

On Rosenhill

Et musikalsk og visuelt værk af den prisvindende komponist Jakob Buchanan

Den prisvindende komponist Jakob Buchanan er vokset op i det sociale boligblokområde Rosenhøj i Aarhus. Nu vender han tilbage og inviterer stemmer fra området til at blive en del af et nyt værk sammen med Aarhus Jazz Orchestra og en række eminente solister:

Jakob Buchanan (trompet/flygelhorn)
Indra Rios-Moore (vokal)
Chris Speed (klarinet)
Simon Toldam (klaver)
Helge Norbakken (perkussion)

Vidt forskellige verdener mødes i On Rosenhill, der kobler bigbandmusik, videokunst og stemmer fra Rosenhøj i et værk, der tilsammen skaber et enestående indblik i det store boligblokunivers. Jakob Buchanan, som selv er vokset op i Rosenhøj, fik genopdaget sin nysgerrighed på området, efter at have brugt sommeren derude i 2015. De mange nye sprog og ansigter, som Buchanan ikke kendte, blev inspirationskilden til et helt nyt og enestående værk om rødder, om hjem og barndomsverdener og om menneskers færden og fremtidsdrømme.

"Kernen i projektet er, at jeg har boet der. Værket handler om livet i Rosenhøj og de mennesker, som bor der. Deres sprog bliver til musik, ligesom lyde fra trapper, døre og fodtrin. Derfor bliver beboerne også inddraget, så stemningerne i værket både repræsenterer livet i Rosenhøj i dag og mine egne barndomsminder. "

Jakob Buchanan

Til koncerterne smelter lyd og billede sammen, når musikken får følgesvend af en enestående kunstvideo skabt af Ole Udengaard (Beatnik film). De stemninger, som skabes af de mange lyde fra Rosenhøj og tonerne fra bigbandets instrumenter, forstærkes af videooptagelser af boligblokkvarteret og af dets beboere. Som publikum inviteres du med ind i et helt nyt boligblokunivers, hvor du får lov at opleve Rosenhøj bag kulissen - helt inde fra beboernes egne stuer.

Aarhus Jazz Orchestra er et af Europas førende bigbands med mere end 100 koncerter hvert år i ind- og udland. Bigbandet består af nogle af de bedste musikere på den danske jazzscene, og flere er internationalt anerkendte solister. Med støtte fra Statens Kunstfond og Aarhus Kommune er Aarhus Jazz Orchestra det eneste rytmiske basisensemble i Danmark.

Varighed: 1 time og 30 minutter. Vær opmærksom på, at sluttidspunket kan variere.

Arrangør: Aarhus Jazz Orchestra & Musikhuset Aarhus