Sanne - the Musical

Sanne - the Musical

Ny stor musical om hele Danmarks rockmama kommer til Musikhuset.

Nyd alle de store hits i nye rammer, når historien om Sanne Salomonsen folder sig ud på den store scene i Musikhuset.

"Tre suveræne Sanner giver den gas"

Politiken

"Tre x Sanne tager kegler"

XQ28

"Sanne fans vil rocke, trampe og klappe i takt"

Morten Buckhøj

Vi følger historien om hele Danmarks rockmama fra den unge og oprørske Sanne over gennembruddet og til livet med Sneakers og Anne Linnet Band – og som musicalstjerne.Vi stifter også bekendtskab med kriserne og problemerne. Såvel op- som nedturene udfoldes på scenen når publikum møder Sanne i tre forskellige aldre.

Publikumsreaktioner fra premieren i Aarhus:

Sanne - The Musical havde en forrygende premiere i Aarhus, og her kan du høre, hvor begejstrede publikum er.

Medrivende fortælling i Musikhuset

Forestillingen starter på nulpunktet. Sanne Salomonsen rammes af en blodprop i hjernen. Hendes verden styrter sammen. I ambulancen forsøger hun forgæves at synge. Hun forsøger at holde fast i det hun kender, hun forsøger at huske, hvem hun er. Sanne må gennemleve hele sin livshistorie for at finde tilbage til sig selv, til kærligheden og til musikken.

Der har været mange kriser og problemer. Hvordan har hun klaret dem? Kan hun bruge et langt livs erfaringer til at vinde over sygdommen og snyde døden?

I løbet af forestillingen møder vi den oprørske Sanne, der flytter hjemmefra for at synge og spille teater. Stjerneskuddet Sanne Salomonsen, der topper 80´ernes hitlister og ofrer alt for musikken. Musicalstjernen Sanne, Sanne fra Sneakers og Anne Linnet Band. Sanne, der møder misbrug og manipulation. Sanne der står alene i verden. Sanne der må kæmpe for at forsørge sin søn. Sanne, der må finde skjulte kræfter i sig selv og finde en måde at forvandle misbrug til kærlighed, gift til medicin og nederlag til musik.

Sanne – The musical er en rå, gribende og ikke mindst musikalsk historie om at overleve og elske i en verden, hvor der ikke er plads til kærlighed og sårbarhed. En varm historie om venskab og trofasthed – om at finde sin egen stemme – og bruge den!

En af de mest populære danske sangere nogensinde

Siden start-halvfjerdserne har hun sat et afgørende præg på de danske hitlister og radiobølger efter hun som 15-årig havde en hovedrolle i den danske opførsel af Hair.

Fra indspilninger i Abbey Road Studios og dommertjanser til X-Factor til korsang for John Mogensen - Sanne Salomonsen har prøvet det hele, med flere hundredetusinder solgte albums undervejs.

Stort og spændende for Sanne Salomonson

Sanne Salomonsen glæder sig til at opleve sit eget liv genfortalt på scenen. Hun udtaler:

- Det er stort, det er spændende, det er skræmmende at skulle opleve sit eget liv som musical på scenen. Jeg glæder mig til at se, hvordan det kreative team og resten af holdet kommer til at gribe det hele an, og jeg glæder mig til musicallen og er selvfølgelig meget spændt på resultatet.

Tre Sanner gi'r den gas

Hvor mange skuespillere skal der til at gøre det ud for hele nationens rockmama Sanne Salomonsen?

Hele tre Sanne'r er det blevet til, nemlig Andrea Heick Gadeberg, Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen og Gry Trampedach. Skuespillerinderne har hver især et helt særligt forhold til både Sanne og hendes musik.

Det er en fællesnævner for alle tre skuespillere, at Sannes musik har braget ud af højttalerne mange timer af deres liv, og de er alle helt vilde med Sannes vokal. 

De glæder sig alle tre helt utroligt til at stå på scenen som selveste Sanne, og det skal publikum i dén grad også!

Gry Trampedach

Gry Trampedach er bogstaveligt talt opvokset med musikken, da hendes far er musiker og sangskriver Nis P. Derfor stod hun også fra en tidlig alder i øvelokalet, hvor musikken kom til at fylde mere og mere gennem ungdomsårene – både i selskab med sin far og sammen med forskellige bands. Ved siden af tiden i øvelokalet dansede hun ballet i ni år, så pladsen i rampelyset og på de skrå brædder er bestemt ikke uvant for hende.

Siden midten af 90’erne har hun sunget kor på flere Tv-shows samt for et hav af forskellige bands og solister. Blandt disse er navne som Anna David, Johnny Deluxe, Aqua, Big Fat Snake, Alphabeat og sågar også Sanne Salomonsen. Dette er dog ikke den eneste forbindelse Gry Trampedach har til hele Danmarks Rockmama. I en alder af 17 år vandt hun i 1995 programmet ’Stjerneskud’ på TV3 – i rollen som Sanne Salomonsen.

Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen

Nina Maria Lybæk er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet Fredericia i 2014. Både under og efter hendes uddannelse har hun medvirket i en lang række musicals. Blandt disse kan nævnes Disneys ALADDIN – The Musical og Disneys DEN LILLE HAVFRUE – The Musical, begge på Fredericia Teater, Chicago – The Musical på Det Ny Teater og Fredericia Teaters Seebach – The Musical.

Ved siden af musical-rollerne har Nina Maria været forsanger i en række bands, ligesom hun har sunget kor for bl.a. Christopher, Birthe Kjær, Gulddreng og tager med Aqua på turné i sommeren 2019.

Andrea Heick Gadeberg

På trods af sin unge alder har Andrea Heick Gadeberg allerede en vis erfaring med både skuespil og sang. I 2007, som 9-årig, debuterede hun i musicalen Annie på Fredericia Teater, og allerede året efter medvirkede hun i Sound of Music – også på Fredericia Teater.

Siden er skuespillet blevet dyrket i roller som lillesøsteren Karla i DR’s julekalender Pagten og lillesøsteren Christina i Niels Arden Oplevs film Ser du månen, Daniel der får biografpremiere i efteråret 2019. Hun har ligeledes optrådt som gæstesolist på Stig Rossens juleturné i 2016 og som solist ved Det Slesvigske Musikkorps nytårskoncerter i 2019.

Holdet bag Sanne - The Musical:

  • Instruktør: Martin Lyngbo
  • Dramatiker: Line Mørkeby
  • Scenograf: Benjamin La Cour
  • Koreograf: Peter Friis
  • Kapelmester: Joakim Pedersen
  • Kreativ executive producer: Thomas Langkjær

Praktisk information:

Varighed: Forestillingen varer cirka 2 timer og 25 minutter inklusiv 25 minutters pause.

Se alle musicals i Musikhuset Aarhus her.

 

Oplev Sanne Salomonsens koncert live i Musikhuset