Aarhus Jazz Orchestra - Solar Walk

Aarhus Jazz Orchestra - Solar Walk


Bigbandsymfoni inviterer på rumvandring med oscarnomineret animationsfilmskaber.

Tænk hvis man kunne vandre fra planet til planet, hvis man kunne opleve universets gåder helt tæt på. Det kan vi desværre ikke - endnu. Men vi kan vandre i kunstens rum med Aarhus Jazz Orchestras Solar Walk.

Der er over 100 milliarder galakser i universet. Over 100 milliarder stjerner i vores egen galakse, mælkevejen. En af de stjerner er vores sol. En af de planeter, der kredser rundt om solen, er Jorden. På den jord står et menneske og kigger ud i undren. Hvordan kan noget være så stort? Hvad er der derude? Er der liv? Og hvor kommer vi overhovedet fra?

SOLAR WALK er en visuelsymfonisk sangcyklus for big band sanger og billede – en filmisk sangbog, der består af seks sang som handler om hvordan himmellegemer i solsystemet kan associere til nære, menneskelige følelser.

Der er store kræfter og store følelser i spil i sangene. De handler om tyngdekraft, om Jupiter og dens isdækkede måne Europa, om vores planet Jorden, om Solens magnetfelt og om rummets uendelighed. Og de handler om hjælpeløs tiltrækning mellem mennesker, om maskulinitet og om kulde i parforhold, om identitet, om kræfterne mellem mennesker der tiltrækkes af hinanden uden at forstå hvorfor og om at føle sig i kontakt med alting på en gang.

Réka Bucsi, det unge ungarnske supertalent, har været shortlisted til den prestigefyldte Oscar med filmen ”Symphony nr. 42” der samlet vandt over 50 internationale filmpriser. Nu sætter hun levende billeder til Solar Walk, i form af en animationsfilm i samarbejde med The Animation Workshop i Viborg.

Film af denne slags bliver normalvis til i samarbejdet mellem lyd, tekst og billede. Med SOLAR WALK er tilgangen mere en symbiose en den traditionelle segmenterede proces. Hyldgaards sange, har lagt grund til Rékas unikke udtryk, der igen har været inspiration en til Niels Marthinsens musik og orkestrering af værket.

Det overvældende ydre rum og de inderligste intime følelser mødes i SOLAR WALK. Værkets tonesprog og visuelle udtryk, er også et møde mellem tre meget forskellige udtryk: Singer/song writer Susi Hyldgaard, den klassiske musikdramatiker og symfoniker Niels Marthinsen og Réka Bucsi, den finurlige og eksperimenterende filmskaber.

Hyldgaards tekster og melodier om de meget nære følelser er inspireret af indtryk fra billeder af solsystemet. Omvendt er hendes sange udgangspunkt for Marthinsen der har komponeret videre på hendes musik og taget den tilbage ud i rummet for at møde de kæmpeplaneter og ismåner den oprindeligt udsprang fra.

Varighed: 1 time. Bemærk at sluttidspunket kan variere!

Arrangør: Aarhus Jazzorkester


Spilledatoer

Dato Tidspunkt Pris