The 5th European BigBand Composer Competition

The 5th European BigBand Composer Competition

The BigBand er et fuldt bigband med fem saxer inklusiv biinstrumenter (fløjte og klarinet), fire trompeter, fire basuner, rytmegruppe (bas, guitar, trommer, klaver) samt – som det eneste professionelle orkester i Danmark – en fast tilknyttet vokalgruppe bestående af fire sangere. Ved projekter inddrages desuden bl.a. strygere samt percussionister. The BigBand har et bredt repertoire der spænder over både swing, latin og moderne bigbandjazz samt egne kompositioner. The BigBand kendetegnes ved professionalisme, seriøsitet, dygtige musikere, ambitioner samt et højt kunstnerisk niveau. The BigBand er en velfungerende og innovativ organisation i stadig udvikling. The BigBand leverer et helstøbt og færdigt produkt hver gang – hvad enten det drejer sig om tourneer, koncerter, indspilninger eller andre projekter.

Mere end et band
The BigBand ønsker at fremme kombinationen af vokalgruppe og bigband. Orkesteret vil til stadighed afsøge grænserne for hvordan vokalgruppen kan være melodiførende, men ligeledes hvordan vokalgruppen kan indgå på lige fod med de andre instrumenter og fungere akkompagnerende og understøttende. The BigBand vil ligeledes fremme kompositions- og arrangementsvirksomhed for vokalbigbandmusik, dels gennem workshops og konkurrencer, dels gennem bestillingsarbejde.

Mads Pagsberg tegner bandet både kunstnerisk og ledelsesmæssigt. Mads Pagsberg er uddannet cand. mag. i 1998 fra KU Musikvidenskabeligt Institut med Film og TV som sidefag. Han er studielektor på Musikvidenskabeligt Institut på Københavns Universitet (dirigent, rotation/musikledelse og arrangement). Ved siden af dette har han et virke som udøvende musiker (bassist), kordirigent, komponist og arrangør, og har bl.a. arrangeret musik for DR Big Bandet, DR Underholdnings Orkestret og NRK’s Underholdningsorkester. The BigBand har en manager tilknyttet, som står for markedsføring og PR i orkestret, samt varetager administrative opgaver i forbindelse med koncerter.

Koncerten bliver dels den europæiske komponistkonkurrence, dels en releasekoncert med liveudgivelse som The BigBand optog i marts med amerikanske Sasha Masakowski, der også selv deltager i koncerten.

Brunch & Jazz

Husk, at du til hver af vores gratis jazzkoncerter på festivalen kan nyde en lækker brunch inkl. kaffe/the og juice til en pris på 185 kroner. Det er en god idé at bestille på forhånd, da er et begrænset antal pladser.

Læs mere og bestil bord til brunch hos Musikhusets restaurant johan r.

Aarhus Jazz Festival

Koncerten er en del af Aarhus Jazz Festival 2018. Her får du en oversigt alle koncerter i Musikhuset, der er en del af festivalen.

Se resten af programmet for Aarhus Jazz Festival 2018 her.

Fri entré

Arrangør: Musikhuset Aarhus