The Michelin Guide Nordic 2019

The Michelin Guide Nordic 2019

For første gang skete uddelingen af Nordens prestigefulde Michelin-stjerner uden for en hovedstad, da Musikhuset Aarhus var vært ved ’Guide Nordic Countries 2019’

Oplev eller genoplev uddelingen her i videoen

Arrangementet var ikke åbent for offentligheden, men du kan se, hvordan det så ud, da vi optog hele showet live fra Musikhustes Store sal.

Årets vindere

Tillykke til årets vindere. Her kan du se de danske stjerne-modtagere:

Geranium, København: Tre stjerner

Henne Kirkeby Kro, Henne Kirkeby: To stjerner
Noma, København (NY): To stjerner
A|O|C, København: To stjerner
Kadeau København, København: To stjerner
Koks, Leynavatn på Færøerne: To stjerner

Domestic, Aarhus: En stjerne
Gastromé, Aarhus: En stjerne
Frederikshøj, Aarhus: En stjerne
Substans, Aarhus: En stjerne
Ti Trin Ned, Fredericia: En stjerne
MeMu, Vejle: En stjerne
Slotskøkkenet på Dragsholm Slot, Hørve: En stjerne
Frederiksminde, Præstø: En stjerne
Alouette, København (NY): En stjerne
Era Ora, København: En stjerne
Formel B, København: En stjerne
Jordnær, Gentofte: En stjerne
Kiin Kiin, København: En stjerne
Kokkeriet, København: En stjerne
Kong Hans Kælder, København: En stjerne
Marchal, København: En stjerne
108, København: En stjerne
Relæ, København: En stjerne
Søllerød Kro, Holte: En stjerne
Studio at the Standard, København: En stjerne
Clou, København: En stjerne
Kadeau, Aakirkeby på Bornholm: En stjerne

Se sammenklip fra aftenen her

For første gang uden for en hovedstad

Stjernekokke og pressefolk fra hele Norden samledes i Musikhuset Aarhus, da verdens mest anerkendte gastro-guide skulle drysse stjerner over nordiske restauranter af Michelin-kaliber. Det var første gang nogensinde, at ’Guide Nordic Countries’ fandt sted uden for en hovedstad.

”Vi har set frem til at fejre de nordiske restauranter i Aarhus. De senere år har byen udviklet sig stærkt, og er i dag et økonomisk, kulturelt og kulinarisk kraftcenter i Danmark. Som en stor studie- og havneby favner Aarhus nye idéer og tradition. Det gennemsyrer også den gastronomiske scene. Her er toprestauranterne innovative, men ligger tit side om side med mere enkle steder, der stadig deler begejstringen for de fine råvarer, Danmark tilbyder. Det er dette miks mellem traditionel mad, som det berømte smørrebrød, det nynordiske køkken og inspirationen fra hele verden, som alverdens madelskere rejser til Aarhus for at opleve,” siger Gwendal Poullennec, international direktør for Michelin Guiden.

Den gastronomiske stjerneoverrækkelse fandt sted den 18. februar i Musikhuset Aarhus foran 500 gæster. Værtskabet er hentet hjem af VisitAarhus i tæt samarbejde med Aarhus Kommune, Region Midtjylland, Business Region Aarhus og Food Organisation of Denmark.

”Vi er meget stolte over, at Michelin har valgt at lancere den nordiske Michelin-guide i Aarhus. Det er en international anerkendelse af den markante gastronomiske udvikling, Aarhus og Østjylland har gennemgået over de senere år drevet af topkokke og lokale fødevareproducenter. Samtidig er det med til at markedsføre Danmark og Østjylland som en moderne og attraktiv gastronomisk turist-destination,” siger Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus.

Arrangør: Guide Michelin