Tina Dickow

Tina Dickow

OBS: Tina Dickow spiller koncert med Mads Langer i Musikhuset d. 1. september 2019

 

Den akustiske guitar er trådt i baggrunden på FASTLAND, der har fængende omkvæd, energi og varme klange og ikke mindst Dickows vokal i fokus

Tina Dickows FASTLAND, der udkommer d. 28. september, er hendes 11. studiealbum, men ikke desto mindre er der masser af nyt under solen på det dugfriske album. Den århusianske sangerinde fortæller:

"Det nye denne gang har været, at guitaren ikke talte til mig, da jeg skulle igang med at udvikle de sang-ideer, jeg havde. For at arbejde mig ud af den skriveblokade, det affødte, satte jeg mig i stedet bag trommesættet eller med en synthesizer. Jeg måtte gentænke alle mine ideer og finde nye veje frem. Det har gjort, at vi, hvis jeg selv skal sige det, har ramt en fed balance mellem det skarpe og energiske og så det dybe og emotionelle. Der er faktisk en hudløshed i, at jeg ikke har haft guitaren at "gemme mig bag", hvis man kan sige det sådan".  

Det er fire år siden, Dickows til dato bedst anmeldte album WHISPERS udkom, og de fire år har hun brugt på at turnere albummet i Danmark og udlandet, samtidig med at hun har skrevet selv-biografien TÆL TIL TINA og, nåja, fået sit tredje barn med sin islandske musiker-mand, Helgi Jónsson. 

"Jeg tror faktisk, min skriveblokade kom sig af, at jeg følte, jeg havde sagt alt efter at have skrevet TÆL TIL TINA. Altså, det var faktisk en helt fantatisk følelse af, at nu kender de mig; nu behøver jeg ikke længere vise nogen, hvad jeg står for. Derfor var der tomt i mit hoved. Men på den anden side af den tomhed åbnede der sig jo så en frihed, for hvis jeg ikke længere behøver kæmpe for at vise folk, hvad jeg står for, så er jeg jo fri til at lave alt, hvad der falder mig ind!"

FASTLAND indeholder singlerne ADAMS HOUSE, som hun oprindeligt skrev til Kronprins Frederiks fødselsdag og i den forbindelse optrådte med i Royal Arena. 

FANCY, en klaver-båret og mere elektronisk anti-materialisme-sang, hun har skrevet for at dreje sig selv væk fra forbruger-kulturens tanke om, at man skal eje bestemte ting for at vise, at man er en succes; at man er god nok. 

DEVIL'S DOOR, en sang, der ganske enkelt handler om at være så forelsket i og besat af et andet menneske, at man vil gøre hvadsomhelst, altså hvadsomhelst! bare for et øjeblik alene med sin udkårne. 

Arrangør: Beatbox Booking