We, Robots

We, Robots

Køb billet Følg facebook event

Dato

30. september 2019 - 30. september 2019 Se alle datoer og tidspunkter

Oplev verdens første værk skrevet til bigband og robot, når Aarhus Jazz Orchestra spiller sammen med robot-vibrafonisten Shimon - en af verdens mest avancerede musik-robotter.

We, Robots er et af Aarhus Jazz Orchestras mest ambitiøse projekt hidtil. Sammen med komponisterne Signe Bisgaard og Morten Riis præsenteres et nykomponeret værk, der udforsker, hvordan det lyder, når kunstig intelligens, robot-teknologi og sprællevende jazzmusikere spiller sammen. 

En musikalsk robot

Robotten Shimon er ikke hvem som helst. Af sine opfindere kaldes den en han, og han vanvittig dygtig til at spille vibrafon og marimba. Shimon er kendt for sin forfinede kunstige og musikalske intelligens og kan blandt andet improvisere, tænke kreativt, lytte og interagere musikalsk med sine omgivelser. Dermed er han også en af verdens mest avancerede musikrobotter i verden, og koncerten i Musikhuset er første (og måske eneste) gang, han kan opleves i Danmark.

Den menneskelige intelligens bag We, Robots

Bag We, Robots står komponisterne Signe Bisgaard og Morten Riis. Komponisterne arbejder med udgangspunkt i henholdsvis moderne jazz og elektronisk lydkunst og har med We, Robots sammen skabt et nyt fælles udtryk på tværs af genrer.
 
Inden koncerten fortæller Signe Bisgaard om, hvordan det har været at samarbejde med Shimon og om potentialerne ved at kombinere kunstig og menneskelig intelligens i det skabende arbejde, der ligger til baggrund for We, Robots.

Aarhus Jazz Orchestra

Aarhus Jazz Orchestra er et professionelt bigband og det eneste rytmiske basisensemble i Danmark. Med et særligt fokus på jazz og rytmisk samtidsmusik spiller bigbandet mere end 80 koncerter om året, og med alt fra skole- og ældrekoncerter til højprofilerede kunstneriske udviklingsprojekter henvender Aarhus Jazz Orchestra sig til et mangfoldigt publikum i alle aldre.

Få en smagsprøve på Shimons spil her

We, Robots er støttet af Statens Kunstfond, William Demant Fonden og DJFBA.  

Arrangør: Det Jyske Musikkonservatorium i samabejde med Aarhus Jazz Orchestra

Spilledatoer
DatoTidspunktPris
mandag d. 30. september 2019 17.00 125 - 200 kr.
mandag d. 30. september 2019 19.30 125 - 200 kr.