X-Mythologies

X-Mythologies

En intens dansekoncert, hvor ALT kan ske!

X-mythologies er en fysisk koncert med koreografi af den Reumertvindende koreograf Tina Tarpgaard, ny-komponeret musik af de prisvindende komponister Lars Greve/Aske Zidore og med vokal af en af Dansk rockhistories største stemmer: Anisette Koppel.

Sammen har de skabt forestilling der leveres af Black Box Dance Companys unge dansere.

Baseret på den fænomenale stemme fra ét af Danmarks største rockikoner, Annisette Koppel. 

Med X-Mythologies fejrer Black Box Dance Company Annisette Koppels 50 års jubilæum i musikbranchen. Helt eksklusivt har en af Danmarks helt store sangerinder sagt ja til at lægge stemme, sang og sin egen fortælling til denne forestilling.

Livsbekræftende energi

X-Mythologies er en kvindes (X’) fortælling (mythology) i en ny udtryksform, med særlig fokus på Anisette Koppel selv. Med udgangspunkt i nykomponeret musik, skabt særligt til Annisette Koppel i samarbejde med de fremragende musikere og producere Lars Greve og Aske Zidore, bliver forestillingen et kropsligt og fortættet møde med Anisette som person, kunstner men også med pop- rock- og jazzmusikken som fænomen.

X-Mythologies er en scenekunstnerisk, fysisk fortolkning af Annisettes egen særlig fortælling og person, men først og fremmest hendes unikke og velkendte stemme med sin dybe indlevelse og stærke intensitet. En stemme der trænge dybt ind i mange. Alt sammen fortolket af Black Box Dance Companys stærke og talentfulde hold af internationale dansere.

Gennem Annisettes sang sættes der fokus på, hvordan kroppen reagerer på musikkens og sangens toner. Formatet ”koncert” skaber således en frihed til at publikum kan lade sig rive med og bare nyde den intense, sensuelle og livsbekræftende energi i både dansen og den skælvende stemme.

I forestillingen X-mythologies har komponisterne Lars Greve og Aske Zidore ladet sig inspirere af hendes lyd og med udgangpunkt i helt nye optagelser af Anisette Koppels stemme skabt ti enkeltstående værker der hver især rummer en historie udtrykt gennem vokalens mange farver.

De ti numre er udgangspunktet for en fysisk koncert hvor de unge dansere fra Black Box Dance Company er det kropslige “Band” på scenen. Kroppe der smelter sammen med musikken og performer den rå stemmes intensitet og lader rytmen skabe komplekse mønstre i kroppenes relation til hinanden og til publikum.

I X-Mythologies vil et ”Band” af dansere byde velkommen til en oplevelse af nye toner og bevægelser der forener energien i dansen og musikken. Et værk der rækker hen over generationer og genre med ny komponeret musik og koreografi.

Forestillingens visuelle ramme skabes af interaktions designeren Inbal Lieblich og Lysdesigner Andreas Buhl.

Dansere: Black Box Dance Company

Koreograf: Tina Tarpgaard

Komponister: Aske Zidore og Lars Greve

Vokal: Anisette Koppel

Musik Wasteland Lullaby: Frank Hasselstroem

Tekst Wasteland Lullaby: Annisette Koppel

Kostumer og scene design: Inbal lieblich

Lysdesign: Andreas Buhl

Bemærk, at Anisette ikke synger live eller er med på scenen til forestillingen.

X-Mythologies skabes som en co-produktion mellem Recoil Performance Group og Black Box Dance Company i Holstebro. 

Arrangør: Musikhuset