Beboere i Musikhuset

Musikhuset Aarhus er også hjemsted for Den Jyske Opera, Aarhus Symfoniorkester, Det Jyske Musikkonservatorium og Teaterhuset Filuren.

Aarhus Symfoniorkester

Aarhus Symfoniorkester er byens symfoniorkester, der har deres helt egen smukke sal i Musikhuset: Symfonisk Sal. Her giver de året igennem koncerter og inviterer ind til store klassiske oplevelser.

Derudover spiller de ofte ved filmkoncerter og andre større arrangementer i samarbejde med Musikhuset Aarhus og mange andre.

Den Jyske Opera

Den Jyske Opera er Danmarks nationale turnerende operakompagni.

Operaen producerer større og mindre operaer, der både kan være traditionel eller ny og innovativ opera. De optræder ofte på Musikhusets Store Scene og tager på turné rundt i hele Danmark.

Det Jyske Musikkonservatorium

Det Jyske Musikkonservatorium er musikkonservatoriet i Aarhus, hvor nye, spirrende musikalske talenter uddannes og udklækkes.

Udover at musikkonservatoriet er en skole, der huses i Musikhuset, så arrangerer Det Jyske Musikkonservatorium løbende mindre og større gratis koncerter med de studerende. Det er også muligt at opleve eksamenskoncerter og små festivaler arrangeret af Det Jyske Musikkonservatorium.

Teaterhuset Filuren

Teaterhuset Filuren er et producerende børne- og ungdomsteater i Aarhus. Filuren har til huse i sin egen lille teatersal midt i Musikhuset Aarhus, hvor de producerer og viser teater for de helt små og lidt større teaterelskere.

Johan r - Café & Restaurant

johan r er Musikhusets restaurant og café, som giver dig mulighed for nyde en hurtig kop kaffe, et glas vin eller en fin middag i forbindelse med din oplevelse eller dit arrangement i Musikhuset Aarhus.

johan r står også for catering ved erhvervsarrangementer og større selskaber i Musikhuset.