Vores sale

Musikhusets 9 scener og 6 sale danner hvert år ramme om mere end 1500 arrangementer.

Store Sal

Store Sal er hjertet i Musikhuset Aarhus og omdrejningspunktet for forestillinger med verdensstjerner i alle genrer. Med plads til op mod 1.600 gæster danner Store Sal ramme om alle former for forestillinger fra klassiske balletter og opera til rytmiske koncerter, musicals og store udenlandske gæstespil. Salen er opbygget som et auditorium og er også velegnet til f.eks. aktionærmøder, foredrag, generalforsamlinger og andre store firmaarrangementer.

Der er 1.588 pladser inkl. 96 stole i den hævebare orkestergrav. Orkestergraven blev udvidet i 1998 af hensyn til Den Jyske Operas opsætning af Elektra og er Nordeuropas største. Store Sal har desuden 16 kørestolspladser.

I efteråret 2010 fik Musikhuset Aarhus en donation af Købmand Herman Sallings Fond på 10 millioner kr. til ombygning af Store Sal. Ombygningen fandt sted i sommeren 2011, så salen i dag fremstår i nye tidssvarende farver og med ny polstring på stolene. Samtidig er ventilationen i Store Sal og Lille Sal blevet skiftet.

Nordea-fonden har bidraget med 2,5 mio. kr. i støtte til et nyt lydanlæg i Store Sal. Anlægget blev indviet 30. april 2012 og gør, at publikum nu oplever et langt mere veldefineret og detaljerigt lydbillede med en ærlig og ufarvet fortolkning af musikernes arbejde.  Det gamle lydanlæg var fra 1989.

Se salsplan

Download Tech Specs for Store Sal

Symfonisk Sal

Symfonisk Sal er bygget specielt til Aarhus Symfoniorkester og til symfonisk musik. Farverne i salen er nordiske og består af lyst asketræ, grå akustikpaneler og sorte sæder. Som kontrast er valgt røde bagvægge, og når akustikpanelerne justeres, titter den samme røde farve frem. Salen er meget høj - ca. 25 meter - og har to balkon-afsnit foruden sidebalkonerne, der nås fra gulvniveauet. På scenen er der plads til et fuldt symfoniorkester, og på det ophøjede podium bagved scenen er der plads til et stort kor.

I bagvæggen er Symfonisk Sals nye koncertorgel bygget ind. Orglet er af mærket Klais og blev indviet i december 2010. Orglet er skænket til Musikhuset Aarhus og Aarhus Symfoniorkester af A.P. Møller og hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene formål. Således er Symfonisk Sal, der i forvejen var beriget med en ganske enestående akustik, nu også begavet med et unikt instrument, som giver salen endnu flere anvendelsesmuligheder. Orglet vejer 16,4 tons, har 3200 orgelpiper og 47 stemmer.

Der er 1.184 pladser i Symfonisk Sal, dertil kommer 100 korpladser, som dog ikke sælges til alle arrangementer.

Symfonisk Sal administreres af Aarhus Symfoniorkester.

Se salsplan

Download Tech Specs for Symfonisk Sal

 

Rytmisk Sal

Rytmisk Sal er Musikhusets ”Rock ’n’ Roll Sal”. Koncerter, standup, dans og teater passer fint ind i rammerne for Rytmisk Sal. Scenen kan varieres i størrelse, og dens placering i rummet kan ændres.

Salen har publikumspladser på et teleskopisk podiesystem, der kan skydes ud. Når podierne er rullet helt ud, er der 465 siddepladser (inkl. fire kørestolspladser). Hvis podierne er rullet sammen, kan salen rumme op til 1000 stående koncertgæster. Til små og mere intime koncerter stilles der stole og caféborde op for at skabe den helt rigtige spillestedsstemning.

Se salsplan

Download Tech Specs for Rytmisk Sal

Download Lys-Plot for Rytmisk Sal

 

Amfiscenen

Amfiscenen er Musikhusets udendørs scene, der ligger lige i smørhullet mellem Musikhuset Aarhus og kunstmuseet ARoS. Bygget som et klassisk amfiteater med siddepladser til publikum og en brostensbelagt scene i bunden er Amfiscenen velegnet til mange formål.

Pladsen kan bruges til små familieteaterforestillinger, mindre musikevents og andre små arrangementer, der er med til at give byen liv. Men når den store scene sættes op, bliver Amfiscenen en fantastisk koncertplads, hvor op til 6000 mennesker kan samles til koncerter med både danske og udenlandske navne. Bob Dylan, Beach Boys, Mumford & Sons, James Morrison, Earth, Wind and Fire, Rod Stewart, Rasmus Seebach og Thomas Helmig er blot nogle af de navne, som har givet koncert på Amfiscenen.

 

Lille Sal

Lille Sal er en del af det oprindelige Musikhus og er designet til kammermusik. Siden er salen blevet opdateret med ny teknik, så salen kan bruges til mange forskellige arrangementstyper. Lille Sal er derfor hyppigt anvendt til små teaterproduktioner, rytmiske koncerter, foredrag, møder og konferencer. Desuden bliver Lille Sal også brugt som Musikhusets Biograf.

Der er 319 pladser - inkl. 20 pladser på 1. række (som kan fjernes), samt plads til 5 kørestole i Lille Sal.

Se salsplan

Download Tech Specs for Lille Sal

Download Lys-Plot for Lille Sal

 

Kammermusiksalen

Kammermusiksalen er den største af Musikhusets fire små sale. Salen er, som navnet antyder, bygget til kammermusik, og den fremstår lys og åben med sine lyse vægge, det lyse trægulv og det store glasparti, som åbner rummet op mod kunstmuseet ARoS.

Kammermusiksalen har plads til omkring 100 gæster og bruges også til erhvervsarrangementer, foredrag, koncertoptakter og receptioner.

Salen administreres af Det Jyske Musikkonservatorium.

Foyeren

Foyeren er Musikhusets åbne publikumsområde. Med masser af plads, dejligt lys, kunst på væggene samt 40 bærende betonsøjler på 11-17 meter. I Foyeren ligger billetsalget, restaurant og café johan r. samt en lille caféscene. Her er plads til, at publikum i pausen kan gå rundt og nyde en pausedrink og se på udsmykningen og huset.

Musikhusets Foyer er 2000 m2. Den bruges også til koncerter, shows, erhvervsarrangementer og udstillinger. Til koncerter er der plads til 1000 stående eller 700 siddende gæster.

Musikhusets restaurant johan r. bruger Foyeren til små og store spisearrangementer. Den er flittigt benyttet til udstillinger og danner hvert år ramme om op mod 300 gratis koncerter, der kan opleves på Foyerens Caféscene.

Download Tech Specs for Foyer

 

Filuren

Filuren er hjemsted for det producerende Børne- og ungdomsteater Filuren og Comedy Zoo Aarhus.

Filuren præsenterer teatersæsonen igennem en række egne forestillinger, men lægger samtidig scene til gæstespil fra andre danske børneteatre. Filuren spiller igennem året en række skoleforestillinger, men har naturligvis også forestillinger, som er åbne for familier.

Desuden har Filuren sin egen teaterskole, hvor børn imellem 5-18 år hver uge prøver kræfter med den svære teaterdisciplin, samt en dramatiker-rugekasse, kaldet DramatikVærket, hvor unge dramatikere skriver forestillinger, som skal spilles af børn og unge.

Comedy Zoo Aarhus er legeplads og udstillingsvindue for danske standup komikere. Den zoologiske have for sjove væsner præsenterer stort set hver fredag og lørdag standup i Filursalen.

Der er 150 pladser i salen.

Caféscenen

I Foyerens nordlige ende ligger Musikhusets Café og Caféscene. Caféen drives af johan r, der også driver Musikhusets Restaurant. På caféscenen er der næsten hver weekend et eller to gratis arrangementer. Arrangementerne er vidt forskellige og kan strække sig fra foredrag og smagsprøver på kommende koncerter til musikskolekoncerter, cd-præsentationer eller små koncerter med danske musikere.

Download Tech Specs Café Scenen

Falken og Lokale 222

Falken og salen med det noget prosaiske navn, Lokale 222, er Musikhusets to mindste sale. De bruges primært til undervisning af Det Jyske Musikkonservatorium, men en sjælden gang imellem afholder konservatoriet også gratis koncerter med offentlig adgang til salene. Der er plads til 35 tilhørere i salene. 

Falken og Lokale 222 ligger i forlængelse af gangen, der løber mellem Rytmisk Sal og Kammermusiksalen.

Salene administreres af Det Jyske Musikkonservatorium.

Balkongalleriet

Balkongalleriet ligger øverst oppe under loftet i foyeren. Fra Balkongalleriet er der adgang til balkonerne i Store Sal.

Balkongalleriet bruges fra tid til anden til små udstillinger, ferniseringer, koncertoptakter og forestillingsarrangementer i forbindelse med premierer.

Gå på opdagelse i huset

Tag en 360 graders virtuel tur i Symfonisk Sal og resten af Musikhuset.