Musikhusets sale

Musikhusets 9 scener og 6 sale danner hvert år ramme om mere end 1500 arrangementer.

Store Sal

Symfonisk Sal

 

Rytmisk Sal

Lille Sal

Amfiscenen

Amfiscenen er Musikhusets udendørs scene, der ligger lige i smørhullet mellem Musikhuset Aarhus og kunstmuseet ARoS. Bygget som et klassisk amfiteater med siddepladser til publikum og en brostensbelagt scene i bunden er Amfiscenen velegnet til mange formål.

Pladsen kan bruges til små familieteaterforestillinger, mindre musikevents og andre små arrangementer, der er med til at give byen liv. Men når den store scene sættes op, bliver Amfiscenen en fantastisk koncertplads, hvor op til 6000 mennesker kan samles til koncerter med både danske og udenlandske navne. Bob Dylan, Beach Boys, Mumford & Sons, James Morrison, Earth, Wind and Fire, Rod Stewart, Rasmus Seebach og Thomas Helmig er blot nogle af de navne, som har givet koncert på Amfiscenen. 

Kammermusiksalen

Kammermusiksalen er den største af Musikhusets fire små sale. Salen er, som navnet antyder, bygget til kammermusik, og den fremstår lys og åben med sine lyse vægge, det lyse trægulv og det store glasparti, som åbner rummet op mod kunstmuseet ARoS.

Kammermusiksalen har plads til omkring 100 gæster og bruges også til erhvervsarrangementer, foredrag, koncertoptakter og receptioner.

Salen administreres af Det Jyske Musikkonservatorium.

Foyeren

Foyeren er Musikhusets åbne publikumsområde. Med masser af plads, dejligt lys, kunst på væggene samt 40 bærende betonsøjler på 11-17 meter. I Foyeren ligger billetsalget, restaurant og café johan r. samt en lille caféscene. Her er plads til, at publikum i pausen kan gå rundt og nyde en pausedrink og se på udsmykningen og huset.

Musikhusets Foyer er 2000 m2. Den bruges også til koncerter, shows, erhvervsarrangementer og udstillinger. Til koncerter er der plads til 1000 stående eller 700 siddende gæster.

Musikhusets restaurant johan r. bruger Foyeren til små og store spisearrangementer. Den er flittigt benyttet til udstillinger og danner hvert år ramme om op mod 300 gratis koncerter, der kan opleves på Foyerens Caféscene.

Download Tech Specs for Foyer

 

Filuren

Filuren er hjemsted for det producerende Børne- og ungdomsteater Filuren og Comedy Zoo Aarhus.

Filuren præsenterer teatersæsonen igennem en række egne forestillinger, men lægger samtidig scene til gæstespil fra andre danske børneteatre. Filuren spiller igennem året en række skoleforestillinger, men har naturligvis også forestillinger, som er åbne for familier.

Desuden har Filuren sin egen teaterskole, hvor børn imellem 5-18 år hver uge prøver kræfter med den svære teaterdisciplin, samt en dramatiker-rugekasse, kaldet DramatikVærket, hvor unge dramatikere skriver forestillinger, som skal spilles af børn og unge.

Comedy Zoo Aarhus er legeplads og udstillingsvindue for danske standup komikere. Den zoologiske have for sjove væsner præsenterer stort set hver fredag og lørdag standup i Filursalen.

Der er 150 pladser i salen.

Caféscenen

I Foyerens nordlige ende ligger Musikhusets Café og Caféscene. Caféen drives af johan r, der også driver Musikhusets Restaurant. På caféscenen er der næsten hver weekend et eller to gratis arrangementer. Arrangementerne er vidt forskellige og kan strække sig fra foredrag og smagsprøver på kommende koncerter til musikskolekoncerter, cd-præsentationer eller små koncerter med danske musikere.

Download Tech Specs Café Scenen

Falken og Lokale 222

Falken og salen med det noget prosaiske navn, Lokale 222, er Musikhusets to mindste sale. De bruges primært til undervisning af Det Jyske Musikkonservatorium, men en sjælden gang imellem afholder konservatoriet også gratis koncerter med offentlig adgang til salene. Der er plads til 35 tilhørere i salene. 

Falken og Lokale 222 ligger i forlængelse af gangen, der løber mellem Rytmisk Sal og Kammermusiksalen.

Salene administreres af Det Jyske Musikkonservatorium.

Balkongalleriet

Balkongalleriet ligger øverst oppe under loftet i foyeren. Fra Balkongalleriet er der adgang til balkonerne i Store Sal.

Balkongalleriet bruges fra tid til anden til små udstillinger, ferniseringer, koncertoptakter og forestillingsarrangementer i forbindelse med premierer.

Gå på opdagelse i huset

Tag en 360 graders virtuel tur i Symfonisk Sal og resten af Musikhuset.