Musikhusets sale

Musikhusets 9 scener og 6 sale danner hvert år ramme om mere end 1500 arrangementer.

Store Sal

Symfonisk Sal

Rytmisk Sal

Lille Sal

Kammermusiksalen

Foyeren

Filuren

Amfiscenen

Amfiscenen er Musikhusets udendørs scene, der ligger lige i smørhullet mellem Musikhuset Aarhus og kunstmuseet ARoS. Bygget som et klassisk amfiteater med siddepladser til publikum og en brostensbelagt scene i bunden er Amfiscenen velegnet til mange formål.

Pladsen kan bruges til små familieteaterforestillinger, mindre musikevents og andre små arrangementer, der er med til at give byen liv. Men når den store scene sættes op, bliver Amfiscenen en fantastisk koncertplads, hvor op til 6000 mennesker kan samles til koncerter med både danske og udenlandske navne. Bob Dylan, Beach Boys, Mumford & Sons, James Morrison, Earth, Wind and Fire, Rod Stewart, Rasmus Seebach og Thomas Helmig er blot nogle af de navne, som har givet koncert på Amfiscenen. 

Caféscenen

I Foyerens nordlige ende ligger Musikhusets Café og Caféscene. Caféen drives af johan r, der også driver Musikhusets Restaurant. På caféscenen er der næsten hver weekend et eller to gratis arrangementer. Arrangementerne er vidt forskellige og kan strække sig fra foredrag og smagsprøver på kommende koncerter til musikskolekoncerter, cd-præsentationer eller små koncerter med danske musikere.

Download Tech Specs Café Scenen

Falken og Lokale 222

Falken og salen med det noget prosaiske navn, Lokale 222, er Musikhusets to mindste sale. De bruges primært til undervisning af Det Jyske Musikkonservatorium, men en sjælden gang imellem afholder konservatoriet også gratis koncerter med offentlig adgang til salene. Der er plads til 35 tilhørere i salene. 

Falken og Lokale 222 ligger i forlængelse af gangen, der løber mellem Rytmisk Sal og Kammermusiksalen.

Salene administreres af Det Jyske Musikkonservatorium.

Balkongalleriet

Balkongalleriet ligger øverst oppe under loftet i foyeren. Fra Balkongalleriet er der adgang til balkonerne i Store Sal.

Balkongalleriet bruges fra tid til anden til små udstillinger, ferniseringer, koncertoptakter og forestillingsarrangementer i forbindelse med premierer.

Gå på opdagelse i huset

Tag en 360 graders virtuel tur i Symfonisk Sal og resten af Musikhuset.