Symfonisk Sal

Symfonisk Sal

Symfonisk Sal er bygget specielt til Aarhus Symfoniorkester og til symfonisk musik. Salen blev indviet i 2007. Udsmykket af Ingvar Cronhammar

Farverne i salen er nordiske og består af lyst asketræ, grå akustikpaneler og sorte sæder. Som kontrast er valgt røde bagvægge, og når akustikpanelerne justeres, titter den samme røde farve frem.

Salen er meget høj - ca. 25 meter - og har to balkon-afsnit foruden sidebalkonerne, der nås fra gulvniveauet. På scenen er der plads til et fuldt symfoniorkester, og på det ophøjede podium bagved scenen er der plads til et stort kor.

Symfonisk Sal anvendes udover til symfoniske koncerter ofte til prisoverrækkelser, åbningsceremonier og præsentationer. Koncertsalsorgelet skaber den perfekte baggrund og kan belyses i forskellige farver.

Unikt orgel i bagvæggen

I bagvæggen er Symfonisk Sals nye koncertorgel bygget ind. Orglet er af mærket Klais og blev indviet i december 2010. Orglet er skænket til Musikhuset Aarhus og Aarhus Symfoniorkester af A.P. Møller og hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene formål.

Således er Symfonisk Sal, der i forvejen var beriget med en ganske enestående akustik, nu også begavet med et unikt instrument, som giver salen endnu flere anvendelsesmuligheder. Orglet vejer 16,4 tons, har 3200 orgelpiper og 47 stemmer.

Om Symfonisk Sal

  • 1172 sæder (+ 8 kørestolspladser), samt 100 korpladser 
  • Scenebredde 14.0 m
  • Scenedybde: 11.0 m
  • Loftshøjde på 20 meter
  • Fire ind- og udgange
  • Direkte adgang fra receptionen i Skovgaardsgade

Se salsplan

Download Tech Specs for Symfonisk Sal

Link til Lys-Plots Symfonisk Sal, PDF, DWG, WYG