Musikhuset Aarhus nat fotograf Jonas_Høgholt.jpg

Bedste regnskab i Musikhusets historie

23. februar 2016

Musikhuset kommer ud af 2015 med det bedste regnskab i husets historie. Det rekordstore overskud på 7,4 mio. kr. bliver bakket op af flere besøgende, flere fyldte sæder og høj tilfredshed blandt gæsterne.

2015 blev på alle måder et fantastisk flot år for Musikhuset Aarhus. Mere end en halv million besøgende og en rekordhøj belægning på hele 76 procent betyder, at Musikhuset sidste år omsatte for 94,6 mio. kr. Året endte med et rekordstort overskud på 7,4 mio. kr. Det bedste resultat i Musikhuset nogensinde.

”Det er et regnskabsresultat, der kan sikre nye, spændende oplevelser og fortsat udvikling af Musikhuset. Jeg glæder mig over, at Musikhuset kan præsentere så flot et regnskab. Det har været et år med både flere arrangementer, flere gæster i salene og flere besøgende i huset. Det fine resultat gør det muligt for Musikhuset at afvikle sin gæld og samtidig sætte penge til side til årene fremover. Jeg glæder mig i særdeleshed over, at Musikhuset har økonomien til at være med til at gøre 2017 til et fantastisk år for byen. En sund økonomi er afgørende for spændende kulturoplevelser til byens borgere og gæster”, siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmad, der samtidig roser samtlige medarbejdere for resultatet.

Musikhuset havde sidste år over 1600 arrangementer, og belægningen i salene steg fra 70 til 76 procent. I kombination med bl.a. stram omkostningsstyring, nye marketingsinitiativer, flere sponsorer og fortsatte energibesparende foranstaltninger har det skabt et rekordstort overskud. Det glæder Musikhusets direktør Jan Christensen:  

”Vores ambition er ikke blot at være Nordens største musikhus. Vi vil også være blandt de allerbedste. Jeg synes, vi er godt på vej. Det økonomiske resultat og den positive udvikling i antallet af gæster er resultatet af et langt sejt træk over de seneste år. Vores organisation er blevet udviklet og modnet, og vi har taget en række nye initiativer, der har til formål at forbedre oplevelsen for endnu flere gæster. Og så kan vi konstatere, at en række af vores store og kostbare arrangementer i 2015 gik rigtig fint. Jeg tør absolut ikke love, at vi kan gentage dette resultat igen. Men jeg glæder mig over, at vi nu er polstret, så vi kan tage lidt støre risici med spændende koncerter og forestillinger”.

Musikhuset har i efteråret 2015 gennemført omfattende analyser blandt mere end 30.000 gæster. De viser, at ikke mindre end 97 procent af gæsterne er tilfredse eller meget tilfredse med deres besøg i Musikhuset. Samtidig viser analyser, at Musikhuset er den kulturinstitution, som flest personer i Storaarhus har besøgt det seneste år, nemlig 52%.

I alt 507.973 gæster besøgte i 2015 Musikhuset mod 431.233 i 2014. Musikhuset omsatte i 2015 for 94,6 mio. kr. mod 72,4 mio. kroner 2014.