Musikhuset Aarhus biertrilogi-smalet-topbillede.jpg

Kendt skuespiller må trække sig fra Bier-musical

28. juni 2017

Kasper Leisner afløser Flemming Enevold, der desværre må trække sig fra opsætningen af musicalen Efter Brylluppet tre måneder før premieren. Kasper Leisner er kendt fra adskillige TV-serier som Forbrydelsen, Bedrag, Gidseltagningen og Anna Pihl, biografsuccessen Spies & Glistrup, og han spillede en hovedrolle i musicalen Jordens Søjler. Til efteråret er han aktuel i den nye tv-serie Kriger og i biograffilmen Så længe jeg lever.

"Flemming Enevold har pådraget sig en kompliceret knæskade og er desværre ikke i stand til at deltage i produktionen af musicalen Efter Brylluppet. I stedet vil rollen som forretningsmanden Jørgen blive spillet af Kasper Leisner. Vi ønsker Flemming rigtig god bedring og siger tak til Kasper for at springe til,” siger Teaterdirektør på Betty Nansen Teatret Vibeke Windeløv.
 
Knæskaden, som pådrog Flemming Enevold sig under forestillingen Into The Woods i Tivoli, har vist sig at være mere kompliceret end først antaget. Knæet vil tidligst være fuldt restitueret om 10 uger, og Betty Nansen Teatret og Flemming Enevold er derfor blevet enige om, at der desværre må findes en anden skuespiller til rollen.
 
Efter Brylluppet bliver skabt i et unikt samarbejde mellem Betty Nansen Teatret, Musikhuset Aarhus og Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Programchef i Musikhuset Mette Kier udtaler:
 
”Det er ærgerligt, at Flemming Enevold er kommet til skade, men dejligt, at Kasper Leisner kan springe til med så kort varsel. Jeg oplevede Kasper Leisner i rollen som Tom Bygmester i Jordens Søjler, og det var en ren fornøjelse. Derfor er jeg også sikker på, at han nok skal fylde rollen som Jørgen ud med sin stærke karisma og flotte stemme.”


 
Kasper Leisner glæder sig til at kaste sig ud i rollen som Jørgen:
 
”Karakteren Jørgen repræsenterer et vildt og ekstremt dilemma og et smukt og spændende og på nogen måder jo vanvittigt projekt. Det bliver fantastisk at stå her Betty Nansens scene og skulle instrueres af Peter Langdal, der for mig nærmest står som en ikonisk figur, i en så spændende rolle som denne. Det er min barndoms drøm, der er gået i opfyldelse. Jeg glæder mig helt vildt!”
 
Kasper fortsætter:
 
”Da jeg var barn og boede på landet, sad jeg derhjemme og så Peter Langdals iscenesættelse af Hamlet på Betty Nansen Teatret i fjernsynet. Det var det første rigtige teaterstykke, jeg havde set. Jeg optog det på VHS-bånd og så det igen og igen og drømte om, at jeg en dag ville lave teater.”

Al Agami og Andy Roda tilføjes rollelisten
Samtidig med at Kasper Leisner overtager rollen som den store King Lear-agtige skikkelse, sker der også andre ændringer på rollelisten for Efter Brylluppet. Leisners dybe mandsrøst skulle i forvejen bære en række roller i musicalen, og disse overtages nu af rapperen og skuespilleren Al Agami. Han kender både instruktøren Peter Langdal og Bier-universet, da han i 2005 medvirkede i musicalopsætningen af Den Eneste Ene.  Derudover synger Andy Roda sig ind i datteren Annas hjerte i rollen som svigersønnen Christian. Andy Roda har tidligere samarbejdet med kendte danske navne som Basim, Thomas Helmig og Safri Duo.

Som et særligt greb får hver karakter skrevet musikken til rollen af sin egen komponist. Det giver komponisterne mulighed for at dykke helt ned i rollerne og fortolke følelserne, motiverne og handlingerne for den enkelte figur. Og det er store kendte navne, der fuldfører det greb. Tim Christensen skriver i samarbejde med Peter Sommer musikken til karakteren Jacob, der spilles af Erann Drori. Peter A.G. skriver Jørgens sange, der nu fremføres af Kasper Leisner, mens Mads Langer bliver komponist til svigersønnen Christian, der bliver sunget af Andy Roda. På den kvindelige side vil Anne Linnet levere musikken til Cecilie Stenspils rolle Helene, og Sys Bjerre skriver Annas sange.

Susanne Biers moderne filmklassiker om blodets bånd og store hemmeligheder har urpremiere på Musikhuset Aarhus 23. september, og efterfølgende premierer den i København på Betty Nansen Teatret 21. oktober.

Musikhuset Aarhus har netop tilføjet tre ekstra forestillinger – d. 6. oktober kl. 20 og d. 7. oktober kl. 15 og 20.

En del af Bier Trilogien
Musicalen er en del af Musikhusets Bier Trilogi, hvor tre af Susanne Biers prisvindende mesterværker går fra lærred til scene. Den hjerteskærende kærlighedshistorie Elsker dig for evigt bliver til en danseforestilling i hænderne på Marie Brolin-Tani og Black Box Dance Company. Og Kasper Holten gentænker sammen med Den Jyske Opera trekantsdramaet Brødre som en opera.