Musikhuset Aarhus Forårsprogram 2016

Musikhuset præsenterer nyt program

22. januar 2016

Klassiske stjerner, skarp comedy, store nye danske musicals og masser af koncerter. Musikhusets helt nye program er spækket med gode traditioner og spændende fornyelser.

Musikhuset Aarhus har netop offentliggjort et nyt program, der byder på masser af musikalske oplevelser. På fredag rammer magasinet med Musikhusets program 155.000 jyske postkasser.

”Det nye program kommer på ryggen af et af de bedste år i Musikhusets historie med mere en halv million gæster og masser af fyldte sæder. Sidste år havde vi en rekordhøj belægning på 76 procent, og   allerede nu tegner 2016 til at blive et flot år med 28.000 solgte billetter til Shu-bi-dua – the musical”, siger programchef Mette Kier, der er stolt over at kunne præsentere et program, der byder på gode traditioner og spændende fornyelser som den klassiske violinstjerne Nemanja Radulovic, der med rockattitude pryder magasinets forside.  

Læs magasinet online her.

Stort musicalår
Musikhuset har de seneste fem år satset på at præsentere originale danske musicals. I foråret bliver den storsælgende Shu-bi-dua - the musical et af de helt store højdepunkter. Musicalen er en af de hurtigst sælgende i Musikhusets historie og har på bare seks måneder solgt mere end 28.000 alene til forestillingerne i Aarhus. Musicalen indtager i maj Store Sal med 24 forestillinger. Til efteråret indtager endnu en nyskrevet, dansk musical huset, når en af landets allerstørste komikere gennem tiden bliver hyldet. Dirch Passer ville i 2016 være fyldt 90 år. Det bliver fejret i den musikalske komedie Dirch med den populære komiker Andreas Bo i hovedrollen.

Eksklusive arrangementer
I maj byder programmet på eksklusive klassiske oplevelser med den serbisk fødte violinvirtuos Nemanja Radulovic og den franske stjernesopran Patricia Petibon. Sprælske Radulovic har med sublimt violinspil taget den klassiske verden med storm. Patricia Petibon gæstede i 2014 Musikhuset og gav en intim koncert med franske chansons. Nu vender den sublime og charmerende sopran tilbage i selskab med det 18 mand store barokensemble Amarilis.
I Aarhus og København kan publikum glæde sig til at opleve en af Englands mest populære komikere, Jimmy Carr, der vil lufte sin tørre og til tider tåkrummende humor i Store Sal. I Digte og Lyd smelter musik og poesi sammen, når Yahya Hassan, Søren Ulrik Thomsen, Henrik Nordbrandt, Det glemte kvarter, Pernille Rosendahl og det aarhusianske strygerkollektiv Who killed Bambi kigger forbi.

Palle Granhøj opfører for første gang i Aarhus dobbeltforestillingen Double Rite med fortolkninger af Stravinskijs berømte ballet Rite of Spring.
Engelsk-nigerianske Ola Onabulé er et lysende soultalent på jazzhimlen. Sidste år udgav han et af de mest roste jazzudgivelser i England. Til marts bliver han bakket op af sin kvartet, når han giver koncert i Rytmisk Sal.

Danske og internationale turnéer
Nationale og internationale turnéer er rygraden i Musikhusets program. Hvert år præsenterer Musikhuset op mod 50 internationale kunstnere og optrædener. I år er tre af højdepunkterne West End-showet The Simon & Garfunkel Story, The Whitney Houston Show og Forever Young fra legendariske Wintergarten i Berlin. Fra danske himmelstrøg kommer den succesfulde musikforestilling Skammerens Datter fra Østre Gasværk, der er baseret på Lene Kaaberbøls populære fantasy-serie. Fra Folketeatret kan hele familien også opleve den klassiske fortælling om Mio, min Mio. Der er endnu mere teater på programmet, når den sprudlende familiekrønike Lillys Danmarkshistorie fortæller om livet i Danmark fra 20’erne og frem til i dag ud. I foråret kan publikum også opleve Folketeatrets forfriskende udgave af Holbergs klassiker Jean de France.

Det nye programmagasin rammer 155.000 jyske postkasser fredag i denne uge. Allerede fra i dag kan programmet hentes i Musikhuset eller læses online her. Hold desuden øje med Musikhusets hjemmeside, der løbende opdateres med arrangementer.

Udvalgte highlights fra Musikhusets program
The Simon and Garfunkel Story 28. januar
The Whitney Houston Show 27. februar
Mio. min Mio 4. marts
Dickow & Brandt 8. & 9. marts og 6. & 7. oktober
Jimmy Carr 13. marts
Ola Onabulé 31. marts
Wintergarten 9. april
Mads Langer 14. & 21. april
Jean de France 20. april
Skammerens Datter 23. april
Nemanja Radulovic 2. maj
Shu-bi-dua - the musical fra 5. maj
Patricia Petibon 13. maj
Lillys Danmarkshistorie 14. september
Dirch 19. – 23. oktober