Musikhuset Aarhus katalog_billede_efteraar2016.jpg

Musikhuset præsenterer nyt stjernespækket program

17. august 2016

Musikhuset satser stort på stjernespækkede samarbejder i 2017

Som en af de første præsenterer Nordens største musikhus, Musikhuset Aarhus, nu sit storstilede kulturhovedstadsprogram. Publikum vil kunne opleve et bredt repertoire inden for koncerter, forestillinger og arrangementer af international og høj kunstnerisk kvalitet. Barren er sat højt med særligt fokus på stjernespækkede og innovative samarbejder.

I 2017 skal Aarhus og Region Midtjylland være Europas kulturelle centrum. I dag blev sløret løftet for programmet hos én af byens største kulturinstitutioner. Programmet er kendetegnet ved nye værker, opsigtsvækkende satsninger og samarbejder mellem overraskende verdensnavne. Der er noget for både fans af musicals, klassisk musik og hobbitter, når Musikhuset åbner dørene for danske og internationale stjerner, spektakulære forestillinger og fængslende drama.

Læs programmet her

Fra lærred til scene: Billetsalget til Bier Trilogien er i gang
I dag skydes billetsalget i gang til forestillingstrilogien baseret på populære mesterværker af den oscarvindende instruktør Susanne Bier: Dogmefilmen Elsker dig for evigt (2002), Brødre (2004), og den oscarnominerede Efter brylluppet (2006). Musikhuset indtager for første gang rollen som co-producent af helt nye værker, når de tre film gentænkes som henholdsvis dans, opera og musical under kyndig iscenesættelse af prominente topnavne inden for hver deres felt: Kasper Holten, Palle Granhøj og Peter Langdal.

Grænseoverskridende orkester og Ringenes Herre i levende live
I april 2017 gæster West-Eastern Divan Orchestra Aarhus. Et helt særligt orkester, der gennem musikken søger at overvinde konflikten mellem øst og vest. Den verdenskendte og kontroversielle komponist Daniel Barenboim, der selv har både israelsk og palæstinensisk statsborgerskab, står bag det legendariske verdensorkester.

Moderne film møder klassisk musik i en anderledes, men dog lige så medrivende, musikalsk oplevelse, når den episke filmklassiker Ringenes Herre bliver vist på det store lærred i Store sal. For første gang nogensinde i Skandinavien bliver den prisvindende filmmusik nemlig fremført live af Aarhus Symfoniorkester, et 80 mand stort kor og et børnekor på 40.

Visuelt bombardement af Olafur Eliasson, Jamie xx og Wayne McGregor
Musikhuset præsenterer i samarbejde med Aarhus 2017 den moderne ballet Tree of Codes. Den farverige og forførende danseforestilling kan opleves i april 2016. På scenen arbejder dansere fra verdens ældste og mest prestigefyldte balletkompagni, Pariseroperaens Ballet, sammen med Company Wayne McGregor i et visuelt koncept skabt af den dansk/islandske kunstner Olafur Eliasson. Musikken er komponeret af den kendte elektroniske musiker Jamie xx.

Klik og se video med udvalgte højdepunkter i 2017

Nordens største musikhus klar til nye udfordringer
Musikhusets programchef Mette Kier fortæller om 2017-programmet:

Aarhus 2017 er et af de mest ambitiøse kulturprojekter i Danmark nogensinde. I Musikhuset har vi valgt at gentænke ved at gøre det, vi er særligt gode til, på en helt ny måde. Den røde tråd i programmet er overraskende samarbejder af høj kunstnerisk kvalitet. Nye konstellationer og samskabelse er med til at udfordre kunstgenrer og arbejdsmetoder, og vi tror på, at det kan skabe noget nyt, større og mere interessant. At vi så har fået så prominente navne med på legen er jo bare helt fantastisk og spændende.

Med storslået akustik og smuk arkitektur har Musikhuset Aarhus siden 1982 dannet ramme om mere end 1.200 årlige arrangementer fordelt på seks sale og ni scener. Det giver huset i hjertet af Aarhus status som Nordens største musikhus.

Musikhusets nye program kommer efter flere år med flotte resultater på en lang række parametre: Belægningsprocent og publikumstal er stigende, publikums tilfredshed er i top, og senest har Musikhuset præsenteret et rekordoverskud på 7,4 mio. kr. Direktør Jan Christensen ser frem til at kaste sig ud i de store satsninger i 2017:

Vi er stolte over den positive udvikling. Vores mange gæster og fornuftige økonomi betyder, at vi kan investere i kulturhovedstadsåret. Vi er i 2017 vært for en række spændende samarbejder og arrangementer med nationale og internationale kunstnere og kulturinstitutioner. Jeg ser det som en fin anerkendelse af Musikhuset, at vi kan tiltrække så prominente navne. Vi går på flere områder et niveau op med dette program og glæder os til at får besøg af rigtig mange gæster – både fra vores loyale publikum, men forhåbentlig også masser af nye gæster fra hele landet og internationalt.

Musikhusets nye program vækker også begejstring hos direktøren for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Vi er stolte over at samarbejde med en af byens vigtigste kulturelle institutioner i form af Musikhuset Aarhus. Det er et hus, der hvert år formår at samle et stort publikum fra hele regionen til mange forskellige arrangementer. Jeg glæder mig til at opleve både Tree of Codes, hvor kunstnere som Wayne McGregor, Olafur Eliasson og Jamie xx har skabt en danseforestilling i absolut verdensklasse, og de gentænkte versioner af Susanne Biers tre fantastiske film komme til live i spektakulære rammer i Musikhusets Store Sal i 2017. Og jeg er meget tilfreds med, at vi har været medvirkende til, at dette kan ske”, siger Rebecca Matthews.

Både Bier Trilogien og Tree of Codes er en del af det officielle program for kulturhovedstaden.

Godbidder for enhver smag i efteråret 2016
Aarhus 2017 skydes officielt i gang 21. januar 2017, men allerede i dette efterår byder Musikhuset på et program spækket med store oplevelser. Til december bliver der kræset ekstra meget om børnefamilierne, når Disney-hittet Frost bliver vist med akkompagnement af Aarhus Symfoniorkester og et stort kor.
For de voksne er der naturligvis også masser af oplevelser i vente. Countrylegenden Kris Kristoffersen og den georgisk/britiske sanglærke Katie Melua er på verdensturné og besøger Musikhuset. Er man mere til latterbølger og skæve sketches, skal man indløse billet til revyen Tam Tam i Musikhuset under Aarhus Festuge med de komiske naturkræfter Niels Olsen, Bodil Jørgensen, Sofie Stougaard, Henrik Koefoed og Mads Knarreborg i topform. Den folkekære komiker og skuespiller Dirch Passer kommer under musikalsk behandling i musicalen Dirch, der sættes op med et stjernespækket cast, netop som den folkekære skuespiller og multikunstner ville være fyldt 90 år.

Det nye program rammer 160.000 østjyske postkasser fredag d. 19. august 2016.