Aarhus kickstarter kulturen med sommerfest i Musikhusparken

Aarhus kickstarter kulturen med sommerfest i Musikhusparken

Hele byen er inviteret med, når Aarhus Åbner Op byder på en hel måned med farverig fodboldfest, koncerter, comedy, underholdning for børn og udsøgt gastronomi i Musikhusparken.

Aarhus kommer til at summe af liv og coronavenlig glæde, når tre stærke kulturaktører genåbner byens kulturliv med manér. Under navnet Aarhus Åbner Op går Musikhuset, Train og futurelive sammen om at skabe en folkefest for alle aarhusianere og byens gæster under sommerens EM i fodbold.

”Det bliver et brag af en sommer i Musikhusparken med masser af god bold, nationale og internationale bands og oplevelser for hele familien. Vi har længe stået hamrende klar i startblokken, og vi glæder os til, at parken kommer til at summe af liv”, siger Musikhusets kunstneriske chef, Jeppe Uggerhøj.

Når EM i fodbold fløjtes i gang den 11. juni, bliver det samtidig startskuddet til en folkefest for hele Aarhus i Musikhusparken. Parken åbner officielt lørdag den 12. juni med Danmarks første EM-kamp mod Finland live på storskærm, hvorefter fodboldfesten fortsætter med fremvisning af de fleste slutrundekampe i løbet af EM-perioden. Udover EM i fodbold vil der være masser af arrangementer, så hele byen kan fejre en velkommen genåbning af Aarhus med underholdning, mad og drikke i topklasse. Naturligvis med alle nødvendige Corona-restriktioner på plads.

"Det er utrolig vigtigt for os, at vi formår at favne hele byen og alle aldersgrupper. Det vil jo ikke være en genåbning, hvis ikke vi talte til alle aarhusianere, og derfor har vi sigtet efter at lave så bredt et program som muligt. Og selvfølgelig med sikkerheden i top", siger Kristian Gislason, der er direktør for futurelive og initiativtager til Aarhus Åbner Op.

Musik og comedy fra øverste hylde

I de tidsrum, hvor der ikke vises fodbold, vil der være en lang række kulturelle arrangementer på en central placeret scene i Musikhusparken. Musikhuset og Train præsenterer en række udendørs sommerkoncerter med danske og internationale navne. Livekoncerter med Peter Sommer, Thomas Dybdahl, Carl Emil Petersen, Marie Key, Bæst, Bo Kaspers Orkester, Aura Dione og Annika Aakjær er allerede på plads, mens flere bands løbende vil blive tilføjet det musikalske program.

"Vi er glade for at kunne invitere hele Aarhus til en fælles fejring af genåbningen af byen. Vi glæder os til, at livemusikken spiller igen, og vi er stolte af at kunne præsentere en række aktuelle og prominente musiknavne til den fælles fejring," siger Carsten V. Nielsen, direktør for Train.

Udover fodbold og musik byder Aarhus Åbner Op på dygtige danske komikere som Andreas Bo, Simon Talbot, Lars Hjortshøj og Carsten Bang. Der er også lagt i ovnen til popcornspisning og tæppehygge til to open air-filmfremvisninger af Anders Matthesens Ternet Ninja og Thomas Vinterbergs Oscarnominerede Druk.

Ramasjang, kendisser og MGP for de mindste

Der er underholdning for de mindste aarhusianere, når nogle af de meste kendte og elskede Ramasjang-karakterer skaber familiestemning i Musikhusparken om eftermiddagen. Børnene kan glæde sig til at lege med Motor Mille og Hr. Skæg fra Ramasjang, blive klogere på verden med Sebastian Klein og synge og danse med børne-MGP.

Foruden de mange kulturarrangementer står Spiselauget for at toppe underholdningen med gastronomi og kulinariske oplevelser i et lækkert loungemiljø. Spiselauget står til daglig for det folkelige spisested på Godsbanen.

Kom med til genåbningsfest. Kom med til Aarhus Åbner Op.

Billetsalget til Aarhus Åbner Op går i luften mandag den 12. april kl. 10.00, og billetpriserne varierer afhængig af
arrangementstype.

Se hele programmet på www.aarhusaabnerop.dk.

Praktisk info
Tid: 10. juni - 11. juli 2021
Sted: Musikhusparken, Frederiks Allé 16, 8000 Aarhus C
Læs mere på www.aarhusaabnerop.dk

Hent pressebilleder her: