Bedste år nogensinde i Musikhuset

Bedste år nogensinde i Musikhuset

Musikhuset Aarhus har haft flere besøgende og solgt flere billetter end nogensinde før.

Musikhuset har haft sit travleste år nogensinde. Hele 655.000 gæster fandt i 2016 vej til Nordens største musikhus. Det rekordhøje antal gæster bliver bakket op af et rekordhøjt antal solgte billetter. I alt 350.000 billetter er røget over disken i Musikhusets billetsalg.

”Aarhus er i sandhed en levende kulturby. Jeg er glad for, at Musikhuset sammen med flere af byens store kulturinstitutioner kan melde om besøgsrekord i 2016. Det giver store forventninger til det kommende kulturhovedstadsår, hvor hele Aarhus bliver et overflødighedshorn af kulturoplevelser. Der bliver i den grad noget at opleve for både aarhusianere og byens gæster, ” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Den flotte udvikling skyldes ikke mindst, at 77 procent af sæderne i Musikhusets sale var fyldt i løbet af året. 2016 blev også endnu et stort musicalår i Musikhuset, hvor Shu-bi-dua – The musical begejstrede mere end 40.000 gæster til 27 udsolgte forestillinger i Store sal.

”Vi glæder os over, at så mange mennesker foretrækker at bruge deres dyrebare fritid i byens musikhus. Det bekræfter os i, at vi har et alsidigt program med både dybde og bredde, og at der er noget for alle i vores mere end 1200 årlige arrangementer”, siger direktør i Musikhuset, Jan Christensen.

Det samlede besøgstal i 2016 ligger 29 procent over året før og hele 52 procent højere end i 2014. Billetsalget er ni procent højere end rekordåret 2015 og 11 procent over 2014.

Knald på Musikhusparken
Mest markant i forhold til tidligere år har været tiltrækningen til udendørsarrangementer, hvor specielt EM i fodbold i Musikhusparken med TV2-studie, storskærme, musik og underholdning tiltrak over 100.000 gæster. Også Musikhusets andre gratis arrangementer har været flot besøgt. I alt deltog mere end 248.000 gæster i Musikhusets mere end 700 gratis arrangementer, og det er ny rekord.

”Det er dejligt, at vi har haft så mange gæster til vores gratis arrangementer: Vi har holdt masser af koncerter i Foyeren, og tre ugers EM i fodbold på storskærm med topunderholdning og mennesker i alle aldre var med til at trække tallet op. Med et fantastisk spændende program for Kulturhovedstadsåret 2017 er jeg sikker på, at rigtig mange mennesker også vil finde vej til Musikhuset i 2017”, siger direktør i Musikhuset, Jan Christensen.