Her er Musikhusets nye kunstneriske chef

Her er Musikhusets nye kunstneriske chef

Musikhuset Aarhus har fundet sin nye kunstneriske chef i et stærkt felt af ansøgere. Det bliver Jeppe Uggerhøj, der fremover skal sætte den kunstneriske retning i Nordens største musikhus.

Musikhuset løfter nu sløret for, hvem der fremover skal stå i spidsen for husets omfattende program med flere end 1.500 arrangementer om året. I et stærkt felt af 33 ansøgere heriblandt flere internationale profiler er valget faldet på 43-årige Jeppe Uggerhøj.

”Musikhuset har de seneste år været i en positiv udvikling, hvor kvalitet, antal forestillinger og økonomi er styrket. Jeppe har både kvalifikationer, erfaringer og visioner til at bygge på og skærpe vores kunstneriske profil og gæsternes oplevelse yderligere. Med en stærk faglighed, dokumenterede resultater, et stort netværk i hele musik- og kulturlivet og ikke mindst både kunstnerisk og kommerciel indsigt, er jeg helt overbevist om, at han bliver en stærk faktor i indfrielsen af Musikhusets høje ambitioner i årene fremover”, siger Musikhusets direktør Jan Christensen.

Jeppe Uggerhøj kommer fra en stilling som programchef i Musikkens Hus i Aalborg, hvor han har været med til at udvikle kulturhuset fra et ambitiøst byggeprojekt til et af landets flotteste og mest anerkendte musikhuse. Her har han stået for programlægning og i de seneste år også for marketing og billetkontor. Fremover skal han være leder for en afdeling med otte personer, der står for programlægning og marketing i Nordens største musikhus.

”Det bliver en fantastisk spændende opgave at stå i spidsen for Musikhusets store og stærke program. Musikhuset Aarhus er et af landets kulturelle flagskibe, og jeg glæder mig til at videreføre, udvikle og sætte mit personlige præg på det flotte arbejde, der foregår i Musikhuset”, siger Jeppe Uggerhøj.

Her kan du lære Jeppe Uggerhøj bedre at kende

Jeppe Uggerhøj er diplomuddannet musiker fra Det Jyske Musikkonservatorium og har desuden en uddannelse i erhvervsøkonomi og musikvidenskab fra Aarhus Universitet. Før stillingen i Musikkens Hus har han spillet i forskellige orkestre bl.a. Aarhus Symfoniorkester og arbejdet som leder indenfor talentudvikling.

Han tiltræder sin nye stilling som kunstnerisk chef i Musikhuset den 1. december 2019, hvor han indtræder i Musikhusets ledergruppe og får ansvaret for husets program- og marketingafdeling. Jeppe Uggerhøj erstatter Musikhusets tidligere kunstneriske chef, Mette Kier, der i august i år tiltrådte som direktør for Vejle Musikteater.

For yderligere oplysninger kontakt:
Presseansvarlig Thomas Krogh Råhlin på telefon 22309622 eller thr@aarhus.dk