Masser af gratis sommerkoncerter i Musikhusparken

Masser af gratis sommerkoncerter i Musikhusparken

Søndag spiller Musikhuset op til den første af en lang række udendørs sommerkoncerter. Flere af koncerterne er gratis, og det glæder rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad, der gerne vil sikre mange flere borgere adgang til kulturoplevelser. Derfor er de mange gratis arrangementer nu blevet samlet på én overskuelig hjemmeside.

Der gratis oplevelser for fuld musik, når Musikhuset Aarhus i løbet af sommeren inviterer til hele 23 gratis koncerter i Musikhusparken. Det er det er største og mest omfattende udendørsprogram i Musikhuset historie. Koncerterne kommer til at foregå på en scene i det karakteristiske spejlbassin foran Musikhuset.

”Det er vigtigt for mig, at alle uafhængigt af økonomi har adgang til kulturoplevelser. Med de mange gratiskoncerter håber jeg, at endnu flere vil kunne få glæde af vores enestående Musikhus. Samtidig vil de også få øjnene og ørerne op for, hvordan musik og kultur kan samle mennesker i nye fællesskaber og give oplevelser, der gør Aarhus til et spændende og levende sted, ” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad

Den første koncert spilles på søndag den 26. maj, hvor Annione indtager den nybyggede scene klokken 13.00.

I løbet af sommeren vil der blive præsenteret noget for næsten enhver smag: Jazz, pop, americana, visesang, Halfdan Rasmussen-sange, Hyldest til Bob Dylan og mandemusik i kvindehænder. Ud over de mange gratis koncerter, bliver der også mulighed for udendørs oplevelser med Patti Smith den 21. juni og Band of Horses den 2. juli spiller på amfiscenen mellem Musikhuset og ARoS.

”Musikhuset har i år det stærkeste udendørs sommerprogram nogensinde med hele 23 gratis koncerter i Spejlvandsbassinet foran Musikhuset og store internationale stjerner som Band of Horses og Patti Smith på Amfiscenen. Vores ambition er at skabe endnu mere liv i Musikhusparken og åbne Musikhuset op ud imod byen. Vi glæder os til at byde aarhusianerne og byens gæster velkommen til en forrygende koncertsommer i hjertet af Aarhus”, siger direktør for Musikhuset Jan Christensen.

De mange koncerter skal skabe liv i byens centrale og smukke park i sommermånederne, ligesom man kender det fra storbyer rundt om i verden. Håbet er, at Musikhusparken i endu højere grad bliver et naturligt samlingspunkt, hvor mange forhåbentlig kan nyde sommersolen og musikken. Det omfattende program er blevet til takket være en donation fra Spar Nord Fonden.

Klik her og se alle gratis koncerter

Klik her og se alle sommerkoncerter

Programmet:

Annione 26. maj kl 13

Perry Stenbäck og Dekadansorkestern 30. maj kl 13

Toner til Halfdan 2. juni kl 13

GodtDamet 7. juni kl 15

Mette Kirkegaard Trio 8. juni kl 13

HusAar 9. juni kl 13

Aros Bossa Nova 10. juni kl. 13

Dylan Duo 23. juni kl 13

Rusíka 28. juni kl 13

Duo Cofradia 29. jun kl 13

Louise Juul & Trio 30. juni kl 13

Frederikke Bohr 5. juli kl 15

Christina Dahl Trio 6. juli kl 13

Thomas Sejthen Trio 7. juli kl 13

Sylfiden 21. juli kl 13 Colorite 27. juli kl 13

The Jar 28. juli kl 13

Freddy’s Blues Trio 3. august kl 13

Kamla Marie & I-Trio 4. august kl 13

Blue Page 10. august kl 14.30

Dreamcatcher 3.0 11. august kl 13

Aske Jacoby 17. august kl 13

Dansk-amerikansk Musikklub 18. august kl 13


Dertil kommer de gratis jazzkoncerter under Aarhus Jazz Festival. De foregår i Foyeren, hvor man også kan nyde en lækker jazzbrunch.


Steen Rasmussen Quinteto 13. juli kl 12

Paco de Lucia Tribute 15. juli kl 12

Trinelise Væring 16. juli kl 12

Snorre Kirk Quartet 19. juli kl 12

Mette Juul 20. juli kl 12