Musicals hitter som julegave

Musicals hitter som julegave

Musicals er populære som aldrig før i Musikhuset lige op til juletiden. Det afspejler programmet, der byder på fire musicals, nu hele 56 forestillinger og 10.000 solgte billetter på en måned.

Det synger og danser mere end nogensinde før i Musikhuset. 2019 og 2020 bliver endnu to store musical-år i huset og følger op på et 2018 med rekordmusicalen Seebach som den helt store publikumsyndling.

Lige nu byder 2019 på Flashdance The Musical, Tarzan – The Musical og Sanne – The Musical, mens Den skaldede frisør – The Musical allerede er programsat til 2020. Det er populært, særligt her op til juletiden, hvor gaveræset er skudt i gang. Alene i løbet af den seneste måned har de fire musicals sammenlagt solgt 10.000 billetter.

”Musicals er store, festlige overflødighedshorn, som, vi med glæde, kan se, vinder stort indpas hos vores publikum. Det er en fornøjelse at arbejde med at præsentere og videreudvikle store musicalkoncepter på den danske scene, og vi er stolte af det program, vi foreløbigt tilbyder i de kommende to år,” siger Musikhusets kunstneriske chef, Mette Kier.

Det flotte salg den seneste måned bringer det samlede antal op på 34.000 solgte billetter, der bare ligger og venter på at blive indløst til en musicaloplevelse i Musikhusets største salg – og sandsynligvis ligger mange af dem under et juletræ den 24. december.

For at imødekomme efterspørgslen har Musikhuset netop sat flere ekstra forestillinger i sal, så alle kan nå at komme med. Tre ekstra forestillinger af Flashdance og seks ekstra forestillinger af Tarzan er nu på programmet.

80’er-nostalgien danser ind
I alt byder de fire musicals på 56 forestillinger fordelt over april, maj, september, oktober og december 2019 og april og maj 2020.

I april og maj spillede den store musicalsucces Seebach 32 forestillinger, der solgte over 43.000 billetter. Det er den bedst sælgende musical nogensinde i Musikhuset.

Musicalen, der spiller på en masse nostalgiske elementer fra flere forskellige årtier bliver til det kommende forår fulgt op af endnu mere 80’er-nostalgi, når den ikoniske dansefilm Flashdance forvandles til en musical med Silas Holst i en af hovedrollerne. Ligesom det tidligere har været tilfældet med Dirty Dancing og Saturday Night Fever.

Til efteråret byttes dansegulvet og diskokuglen ud med junglen og lianer, når Fredericia Teaters Tarzan svinger sig rundt i Musikhuset. Kort inden det bliver jul i 2019 står den i rockmamas tegn med den helt nye Sanne – The Musical om Sanne Salomonsen.

Længere ude i fremtiden er det allerede på plads, at Susanne Biers filmhit Den skaldede frisør også flytter ind i Musikhuset som en stor musical – endda lavet af Susanne Bier selv og en af Aarhus’ mest elskede bysbørn, Thomas Helmig. Den skaldede frisør – The Musical spiller i Store sal til april og maj 2020.

Hent pressemeddelelsen som Word-fil her