Musikhuset genåbner med gratis koncerter

Musikhuset genåbner med gratis koncerter

Musikhuset åbner igen dørene, og fejrer det med coronavenlige koncerter den kommende weekend.

Efter mere end to måneder uden livekoncerter er Musikhuset klar til at byde sine gæster velkommen. Torsdag den 28. maj slår Musikhuset dørene op, og allerede den kommende weekend træder lokale stjernefrø op på scenen og giver tre gratis koncerter.

”Vi har savnet kulturen, og jeg er derfor glad for, at Musikhuset hurtigt har sammensat et spændende program, der markerer, at Danmark og Musikhuset igen er ved at åbne op. Coronatiden har vist, hvor meget kultur, samvær og fællesskab betyder. Jeg ser frem til, at vi igen kan være sammen i trygge rammer og kan nyde fællesskabet i selskab med en række fantastisk dygtige og talentfulde musikere,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad

Musikhuset har på grund af coronavirus og den efterfølgende nedlukning af Danmark været lukket siden den 12. marts. Det har betydet, at Musikhuset har måttet aflyse eller udskyde flere end 100 arrangementer. Den nye politiske aftale betyder, at Musikhuset nu kan åbne for sine gæster sammen med en lang række af landets museer, teatre og biografer.

”Det er dejligt, at vi nu får gang i kulturlivet. Langt de fleste af vores planlagte koncerter er desværre flyttet eller aflyst på grund af omstændighederne. Men vi er i fuld gang med at arrangere en række coronavenlige koncerter hen over sommeren, og så ser vi frem mod et spændende efterår. Vi har en perlerække af koncerter i et stort og tætpakket program, ikke mindst med formidable danske musikere, som tørster efter at stå på scenen og møde publikum igen. Vi kan næsten ikke vente med at give vores gæster det skud energi, som kun liveoplevelsen kan”, siger Musikhusets direktør, Jan Christensen.

Coronavenlige koncerter

De tre koncerter i weekenden finder sted i Musikhusets Foyer for et siddende publikum. Der bliver opstillet stolerækker, hvor gæsterne sidder med behørig afstand, og alle forholdsregler bliver overholdt, så publikum kan føle sig trygge ved at komme. Musikhuset opfordrer sine gæster til at holde øje med Musikhusets hjemmeside, hvor de nærmere retningslinier for afholdelsen af koncerterne vil blive lagt op inden koncerten.

Musikhusets foyer og billetsalg genåbner i dagtimerne

Musikhuset er fra torsdag den 28. maj åbent hver dag fra klokken 11-17. Kun særlige døre vil være åbne for bedre at kunne styre adgangen til huset. Billetsalget holder foreløbigt åbent hver torsdag til lørdag fra klokken 12-16, og når der er koncert i huset. Billettelefonen er åben for billetkøb torsdag og fredag fra klokken 12-14. Det elektroniske billetsalg er naturligvis åbent hele døgnet.

Weekendens koncertprogram

Fredag den 29. maj kl. 17: MoonBee + The Astronauts

Lørdag den 30. maj kl. 16: Natlyst

Søndag den 31. maj kl. 16: Helene Bak

Info om kunstnerne

MoonBee + The Astronauts

Det nye musikalske stjerneskud, MoonBee, skriver sammen med sine Astronauter sange om det store kontrastfyldte og smukke univers. Et kalejdoskopisk billede fyldt med energi, fantasi, spontanitet, ærlighed, styrke og skrøbelighed. Aarhusianske MoonBee + The Astronauts er kendt fra DRs Karriekanonen og skulle ha’ spillet på årets Spot Festival. I stedet kan publikum nu hoppe ombord i rumraketten, når den bliver affyret i Musikhusets foyer og tager dem med til en fjern, glitrende galakse med fængende astropop.

Natlyst

Med sangerinden Amanda Drew i front har bandet Natlyst spillet flere gange på Spot Festival. Musikken spænder i feltet mellem symfonisk storladenhed og elektronisk fremdrift. På debutalbummet Modig fra 2019 tager det aarhusianske band det skrøbelige og gør det stærkt i fortællinger om seksualitet, depression og angst.  

Helene Bak

Helene Bak har hul igennem til de helt store følelser, og hun formidler med en sjælden nærhed, der giver lytteren adgang til hjertets bagdør. Efter sommerferien er Helene Bak klar med sit nye album Under One Roof, hvor hun har taget det bedste fra jazzens verden og bragt det med ind singer-/songwritertraditionens historiebårne sangskrivning. I 2015 brød hun igennem lydmuren med sit mere jazzede debutalbum Oh So Quiet. Flere sange fik spilletid på bl.a. P5, og anmelderne gav albummet mange fine ord med på vejen. 

Hent presssebilleder her: