Musikhuset løfter sløret for liveoplevelser i verdensklasse

Musikhuset løfter sløret for liveoplevelser i verdensklasse

Musikhuset Aarhus har netop offentliggjort sit nye program for 2020 spækket med stærke liveoplevelser. Det nye program med danske og internationale stjerner kommer på ryggen af et år med det bedste billetsalg i husets historie.

Musikhuset løfter i dag sløret for, hvad husets op mod en million gæster kan glæde sig til at opleve i år. Med liveoplevelsen i centrum byder Nordens største musikhus på rytmiske og klassiske verdensnavne, et stort musicalår og nye, spændende samarbejder.

Tre af de store nyheder er koncert med rockikonet Graham Nash, den amerikanske singer-songwriter Susanne Vega og en luksusudgave af hitmusicalen Dirty Dancing. På programmet er også premieren på Susanne Bier og Thomas Helmigs storsælgende musicalkomedie Den Skaldede Frisør, Cecilia Bartoli, der en af klassisk musiks helt store navne samt jazzlegenden Chick Corea.

”Vi er stolte over at præsentere et program spækket med stærke liveoplevelser på højt internationalt niveau. Vi har gjort os umage for at lave et program med kunstnerisk relevans og bred appel, og vi glæder os til at byde vores gæster velkommen til et år med masser af unikke live-øjeblikke,” udtaler Musikhusets nye kunstneriske chef, Jeppe Uggerhøj.

Hele programmet er offentliggjort på Musikhusets hjemmeside, og Musikhusets nye magasin rammer 165.000 postkasser i denne uge.

Danske og internationale stjernenavne

Graham Nash, Cecilia Bartoli, Chick Corea, Lisa Nilsson, Susanne Vega og Bo Kaspers Orkester er blot nogle af de internationale stjerner, der giver en koncert i Musikhuset. Året byder også på masser af de største danske navne. Tina Dickow og Helgi Jonsson med kæmpe kor, Annisette i selskab med DR BigBand og Anne Linnet, der turnerer mod tortur. Programmet byder også på koncerter med blandt andre Aura Dione, Alex Vargas, Jakob Dinesen, Marie Key, Kvamie Liv, Claus Hempler, Sanne Salomonsen, Love Shop, Mads Langer, Rasmus Walter, Kira Skov, Noah med Danmarks Underholdningsorkester, Isam B samt Nik & Jay Akustisk.

Endelig fejrer Gaffa-Prisen 10-års jubilæum, når showet for første gang nogensinde indtager hjembyen Aarhus i Musikhusets Store sal. Med Melvin Kakooza som vært byder prisfesten på liveoptrædener af blandt andre Dizzy Mizz Lizzy, When Saints Go Machine, Vola og Rebecca Lou.

Spændende samarbejder

Musikhusets nye program byder på de bedste danske musicals som Susanne Bier og Thomas Helmigs nye musicalkomedie Den Skaldede Frisør. Hitmusicalen Dirty Dancing – The Musical vender tilbage i en ny luksusudgave med Silas Holst og Mathilde Norholt i hovedrollerne. Endelig kan publikum glæde sig til at opleve det lysende stortalent Andrea Lykke Oehlenschlæger, når den ikoniske kærlighedsfilm The Bodyguard bliver forvandlet til en musical, der hylder alle Whitney Houstons megahits.

Der er også storslåede oplevelser i vente, når Musikhuset præsenterer unikke filmkoncerter med ikoniske Star Wars In Concert – The Empire Strikes Back og den store finale på Musikhusets Ringenes Herre Live-trilogi sammen med Aarhus Symfoniorkester.

Musikhusets billetsalg er brandvarmt

Musikhusets nye program kommer efter et rekordstort billetsalg i 2019. Med 353.288 solgte billetter slog Musikhuset ny salgsrekord. Også 2020 tegner til at blive et godt år. Der er allerede solgt 163.000 billetter til årets koncerter og forestillinger. 

Får man ikke Musikhusets nye magasin ind ad brevsprækken, kan det allerede nu hentes gratis i Musikhuset. Hele programmet er også tilgængeligt på Musikhusets hjemmeside.

Gå på opdagelse i det nye program her.

UDVALGTE HØJDEPUNKTER I MUSIKHUSETS PROGRAM

5. februar: Annisette & DR BigBand
8. & 9. februar: Skatteøen
13 februar: Bo Kaspers Orkester
15.-16. februar: Sigurds Danmarkshistorie
24. februar: Chick Corea
26. februar: GAFFA-Prisen
22. marts: Tina Dickow og Helgi Jónsson med kæmpe kor
26.-28. marts: Den Korte Radioavis
2. april: Lisa Nilsson
4. april: Mads Langer
16. april: Teitur
17. april: NOAH med Danmarks Underholdningsorkester
16.-18. april: Ringenes Herre Live – Kongen vender tilbage
24. april – 17. maj 2020: Den Skaldede Frisør – The Musical
27. maj: Anne Linnet – Kvindesind
6. juni: Cirque Eloize
10. juni: Cecilia Bartoli
12. juli: Graham Nash
13. juli: Suzanne Vega
15. juli: Lee Ritenour
3.-5. september: Star Wars in Concert – The empire strikes back
30. september: Det Kongelige Teater – Hamlet
2. oktober: Max Raabe & Palast Orchester
23. oktober - 7. november: Dirty Dancing – The Musical
14. -15. november: Det Kongelige Teater – Et Dukkehjem
15. november: Alex Vargas
18. november Quorum Balletten - Romeo og Julie
27.-28. november: Jacob Dinesen
2.-13. december: The Bodyguard – The musical
29.-30. december: Den Kongelige Ballet - Nøddeknækkeren

FAKTA OM MUSIKHUSET

Musikhuset Aarhus er Nordens største musikhus og bliver hver år besøgt af op mod 1 million gæster. Med storslået akustik og smuk arkitektur danner husets seks sale og 10 scener ramme om mere end 1.500 liveoplevelser årligt. Musikhuset byder på oplevelser inden for alle genrer. Børneforestillinger, koncerter, musicals, comedy, dans, teater, opera, symfonikoncerter samt møder, events og konferencer for erhvervslivet. Der er også masser af gratis aktiviteter og mulighed for at nyde husets café johan r og Brasserie Maestro.

Musikhuset er et musikalsk kraftcenter, der udover at trække de største musikere til Aarhus huser fem lokale og toneangivende aktører: Musikhuset Aarhus, Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus Symfoniorkester, Den Jyske Opera og teatergruppen Filuren.

Musikhuset ligger i hjertet af Aarhus og udgør sammen med ARoS, Århus Festuge, Ridehuset, Aarhus Musikskole, Bora Bora og Godsbanen et kulturelt kraftcenter midt i byen.

Hent pressebilleder her: