Musikhuset swinger sig til succes

Musikhuset swinger sig til succes

Musikhuset og Aarhus Jazz Orchestras første koncerter under Sommerjazz 2020 blev udsolgt på en weekend. Nu sætter Musikhuset tre ekstra koncerter i salg.

Det er med stor succes, at Musikhuset og Aarhus Jazz Orchestra er gået sammen om at sikre, at der også i år bliver jazzfest i Aarhus. På blot en weekend blev alle sommerens tre koncerter i Musikhusets Foyer fyldt op. Derfor sætter Musikhuset nu ekstra koncerter i salg, så huset kommer til at swinge både om eftermiddagen og om aftenen.

”Det er dejligt, at vores gæster i den grad melder sig klar til jazzfest i Musikhuset. Vi er enormt glade for, at det er lykkedes få stablet tre ekstra koncerter på benene, så endnu flere får mulighed for at swinge med”, siger Musikhusets kunstneriske chef, Jeppe Uggerhøj.

Med tilføjelsen af de nye koncerter får Musikhusets gæster mulighed for at opleve Aarhus Jazz Orchestra i selskab med dygtige, danske solister ved to koncerter hver dag kl. 17 og kl. 20 i perioden fra den 15.-17. juli.

Billetsalget til de tre nye koncerter begynder fredag den 19. juni kl. 10 på Musikhusets hjemmeside.

Musikhuset swinger med store danske navne og gratis koncerter

Under titlen Musikhuset Swinger spiller Aarhus Jazz Orchestra og stærke danske solister op til jazzfest i Musikhusets Foyer. Aarhus Jazz Orchestra har i årtier fået Ridehuset til at swinge med musik, mad og fællesskab i ønsket om at få jazzmusikken ud til et bredere publikum. I år er det altså Musikhusets Foyer, jazzorkestret skal forsøge at få i svingninger.

Billetter til koncerterne med Aarhus Jazz Orchestra koster 50 kroner og kan ombyttes til en øl, et glas vin eller en sodavand i Musikhusets bar.

Udover koncerterne med jazzorkestret byder Musikhusets program under festivalen på koncert med Kira Skov med Peter Vuust Trio og fem gratis koncerter med kendte danske jazzstjerner og velspillende stjernefrø. De fem gratis koncerter bliver til i et samarbejde med Spar Nord Fonden.

Jazzfestival i nye rammer

I mere end 30 år har Aarhus Jazz Festival spillet sommersolen frem og fyldt byens gader og spillesteder  med vellydende jazztoner. Hvert år har Musikhuset bidraget til jazzfesten med internationale og danske stjerner. På grund af Coronavirus bliver Aarhus Jazz Festival i år afviklet i et mindre format under navnet Sommerjazz 2020. Det sker i den normale festivalperiode fra den 11. – 18 juli.

Alle koncerter i Musikhuset under Sommerjazz 2020 kommer til at foregå i Musikhusets Foyer for et siddende publikum. Der bliver maksimalt plads til 330 koncertgæster, så der er sikret god luft mellem folk. Det er tilladt for grupper, som i forvejen har tæt kontakt, at sidde på sammenhængende pladser. Alle forholdsregler bliver overholdt, så publikum kan føle sig trygge ved at komme.

Musikhuset opfordrer sine gæster til at holde øje med Musikhusets hjemmeside, hvor de nærmere retningslinier for afholdelsen af koncerterne vil blive lagt op inden koncerten.

Musikhusets program for Sommerjazz 2020

Onsdag den 15. juli kl. 17 og kl. 20: Aarhus Jazz Orchestra med gæst: Mathias Heise

Torsdag den 16. juli kl. 17 og kl. 20: Aarhus Jazz Orchestra med gæst: Veronica Mortensen

Fredag den 17. juli kl. 17 og kl. 20: Aarhus Jazz Orchestra: The music of Quincy, Count & Duke

Lørdag dem 18. juli kl. 20: Kira Skov med Peter Vuust Trio

Gratis koncerter i samarbejde med Spar Nord Fonden

Søndag den 12. juli kl. 12: Peter Rasmussen Quinteto feat. Josefine Cronholm

Onsdag den 15. juli kl. 12: Mads Kjølby Combo feat. Mads Mathias

Torsdag den 16. juli kl. 12: I Think You’re Awesome feat. Taïga

Fredag den 17. juli kl. 12: Bagland

Lørdag den 18. juli kl. 12: Klüvers Kvartet feat. Miriam Mandipira

Hent pressebilleder her: