Nyt lys på lysende talenter og store stjerner i Musikhuset

Nyt lys på lysende talenter og store stjerner i Musikhuset

Musikhuset Aarhus er klar med nyt lys i sale og foyer. Det sikrer unikke visuelle oplevelser til glæde for kunstnere og de mere end 1 million gæster, der besøger Musikhuset hvert år.

Musikhuset Aarhus har fået nyt lysudstyr i international klasse takket være en donation fra Købmand Herman Sallings Fond. Arbejdet med det omfattende lysprojekt har stået på i over et år, og lysudstyret står nu klart til at give Musikhusets gæster visuelle oplevelser i verdensklasse.

”Vi er meget begejstrede for, at vi nu kan skabe endnu flottere oplevelser for vores gæster. Musikhusets sale har fået et stort udstyrsmæssigt løft, så vi kan imødekomme de fleste kunstneres lysbehov. Det kommer både de lysende talenter, de store verdensstjerner og ikke mindst vores gæster til gode”, siger direktør i Musikhuset Jan Christensen.

En donation på 10 millioner kroner fra Købmand Herman Sallings Fond har gjort det muligt at opgradere belysningen i Musikhuset, så lyssætningen på husets mange scener matcher det kunstneriske, akustiske og arkitektoniske niveau. Det betyder, at Musikhuset kan imødekomme kunstnernes og gæsternes øgede krav og ønsker til unikke visuelle oplevelser.

Musikhusets scenelys stammede i stort omfang fra indvielsen af huset i 1982 og fra udbygningen i 2007. Siden er der sket en markant udvikling inden for scenebelysning, hvor digitalisering og LED-teknologi har forandret lysets funktion. Samtidig er antallet af arrangementer i Musikhuset øget markant, hvilket de seneste år har betydet et stort slid og mange manuelle flytninger af lysudstyr fra sal til sal. 

Det nye lysprojekt giver Musikhuset mulighed for at tilbyde kunstnerne udstyr, der skaber langt mere dramatiske og dynamiske scenemiljøer og giver unikke oplevelser for husets gæster. Samtidig vil det nye udstyr reducere elforbrug og omkostninger til op-og nedtagning af udstyr. Projektet indeholder også en opgradering af lyssætningen i Musikhusets foyer.

”Vi ønsker, at oplevelsen ved at gå i Musikhuset starter langt før, man går ind i salen. Med den nye lyssætning i foyeren kan vi ændre rummets udseende markant og skabe omgivelser, der matcher forestillingens stemning. Ligeledes har vi nu fået en lyssætning, der fremhæver den smukke kunst i foyeren, der jo omfatter spændende værker af bl.a. Robert Jacobsen, Richard Mortensen, Pierre Soulage og Jean Arp. Det fortjener de og vores gæster”, siger direktør i Musikhuset Jan Christensen.

Det er langt fra første gang Købmand Herman Sallings Fond giver penge til Musikhuset. I 2010 donerede fonden 10 millioner kroner til renovering og etablering af nyt design af Store Sal. Igen i 2013 donerede fonden 1,25 millioner kroner til renovering af Musikhusets glasfacade.

Få en smag på det nye lysudstyr i aktion her:

Hent pressemeddelelsen som Word-fil her

Hent pressebilleder her: