Nyt program og rekordsalg i Musikhuset

Nyt program og rekordsalg i Musikhuset

Musikhuset Aarhus har netop offentliggjort sit nye program, der byder på store danske og internationale stjerner og nye kreative samarbejder. Programmet kommer efter et rekordflot halvår, hvor gæsterne er strømmet til Musikhuset.

Musikken og liveoplevelsen er i centrum, når Musikhuset i dag præsenterer sit nye program. Tre af de helt store nyheder er Fredericia Teaters liansvingende musical Tarzan, forrygende nycirkus med Cirque Éloize og klassisk musik i verdensklasse med Boston Symphonic Chamber Players. Det omfattende program indeholder også den populære teaterversion af den norske kultserie Skam, operasangeren Placido Domingo i selskab med symfoniorkester, en ekstra koncert med TV-2 og så får kærlighedseventyret Skønheden og Udyret et spændende twist med bruset fra et fuldt symfoniorkester. Endelig sætter Musikhuset den syvende forestilling i salg af Ringenes Herre Live, der har skandinavienspremiere i Store sal til oktober.

”Vi glæder os til at dele alle de magiske liveoplevelser med vores gæster og er stolte over, at vi kan fastholde det høje kunstneriske niveau fra kulturhovedsstadsåret. Vi har bestræbt os på, at skabe et program med et højt internationalt snit, der har særligt fokus på klassisk musik i verdensklasse, nye kreative samarbejder og internationale, rytmiske stjerner”, siger Musikhusets programchef Mette Kier.

Musikhuset får i denne sæson også besøg af internationale sangstjerner som Cliff Richard og Katie Melua. Disse koncerter er allerede udsolgte.

Musikhusets nye program rammer 165.000 postkasser i denne uge. Får man ikke det nye magasin ind af brevsprækken, kan det hentes gratis i Musikhuset. Hele programmet er også tilgængeligt på Musikhusets hjemmeside.

Rekord: Gæsterne strømmer til Musikhuset

Musikhusets nye program kommer efter et halvår med rekordstor tilstrømning. Billetsalget er det højeste nogensinde og ligger målt på omsætning 16 procent over første halvår i 2017, hvor Aarhus var Europæisk Kulturhovedstad. Også på de digitale kanaler er der særdeles stor opmærksomhed. På Musikhusets hjemmeside er besøgstallene hele 52 procent over sidste år og dobbelt så høje som i 2016. Som noget helt nyt har Musikhuset sat tællere på alle døre i huset. Også her er resultatet overvældende. Hele 575.000 mennesker besøgte Musikhuset i årets første seks måneder.

”Det nye program kommer efter et rigtig godt halvår. Aldrig har opmærksomheden og billetsalget i Musikhuset været så højt. Kulturhovedstadsåret og yderligere investeringer i det kunstneriske program har sat ekstra turbo på en i forvejen fin udvikling. Det er dejligt, at så mange mennesker har lyst til at tilbringe tiden hos os og få en god oplevelse”, siger Jan Christensen, der er direktør i Musikhuset.

Se en oversigt over højdepunkterne i Musikhusets nye program 

FAKTA OM MUSIKHUSET

Musikhuset Aarhus er Nordens største musikhus og beriger, bevæger og begejstrer hvert år op mod 1 million gæster. Med storslået akustik og smuk arkitektur danner husets seks sale og ni scener ramme om mere end 1.500 arrangementer årligt. Musikhuset byder på oplevelser inden for alle genrer. Børneforestillinger, koncerter, musicals, comedy, dans, teater, opera, symfonikoncerter samt møder, events og konferencer for erhvervslivet. Der er også masser af gratis aktiviteter og mulighed for at nyde husets café og restaurant johan r.

Musikhuset er et musikalsk kraftcenter, der udover at trække de største musikere til Aarhus huser seks lokale og toneangivende aktører: Musikhuset Aarhus, Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus Symfoniorkester, Den Jyske Opera, teatergruppen Filuren og Comedy Zoo Aarhus.

Musikhuset ligger i hjertet af Aarhus og udgør sammen med ARoS, Århus Festuge, Ridehuset, Aarhus Musikskole, Bora Bora og Godsbanen et kulturelt kraftcenter midt i byen.

For mere info se www.musikhusetaarhus.dk

Hent pressemeddelelsen som Word-fil her