Originalt Broadway hit får premiere i Musikhuset

The Book of Mormon har taget publikum og anmeldere med storm verden over og er blevet beskrevet som 'århundredets bedste musical' i The New York Times. Om under en uge får originaludgaven af forestillingen skandinavienspremiere i Musikhuset Aarhus.

Den originale Broadway-version af The Book of Mormon kommer til Danmark. Den storhittende musical skrevet af skaberne bag South Park får sin engelsksprogede skandinavienspremiere i Musikhuset onsdag den 20. november 2019.

Mere end 17.000 comedy- og musicalglade mennesker har allerede sikret sig billet til det Tony-, Olivier- og Grammy-vindende show. The Book of Mormon spiller hele 19 forestillinger i Musikhusets Store sal i perioden fra den 20. november til den 6. december.

Prisregn over hitmusical

The Book of Mormon er en grænseoverskridende satire over fundamentalistisk religion, kultursammenstød og musicalgenren, hvor vi følger et par mormonske drenge, der bliver sendt på en mission til Afrika, langt fra deres hjem i Salt Lake City i USA.

Siden verdenspremieren i marts 2011 på New Yorks Eugene O’Neill Theatre, hvor The Book of Mormon vandt ni Tony-awards inklusive ’Bedste Musical’, er musicalen blevet opført verden over og har vundet over 30 internationale priser.

Musicalen har slået mangeårige billetsalgsrekorder i både New York, London, Melbourne og Sydney.

Skaberne af South Park

Trey Parker og Matt Stone, der har skabt musicalen sammen med Robert Lopez, er også mændene bag den populære kultserie South Park, som nu er i gang med sæson nummer 23.

Parker og Stone står også bag spillefilmene Southpark: Bigger, Longer & Uncut og Team America: World Police.

Robert Lopez er medskaber på Broadway musicalen Avenue Q og har været med til at skrive sangene til Disneys Frost og Coco. Han er en ud af kun femten kunstnere, der har vundet alle de fire store amerikanske underholdningspriser: Emmy, Grammy, Oscar og Tony.

Holdet på og bag scenen

Hovedrollerne i The Book of Mormon i Musikhuset er Kevin Clay som Elder Price og Conner Peirson som Elder Cunningham.

De bakkes op af Nicole-Lily Baisden som Nabulungi, William Hawksworth som Elder McKinley, Ewen Cummins som Mafala Hatimbi, Johnathan Tweedie som Joseph Smith og Thomas Vernal som Generalen.

Ensemblet består af Sanchia Amber Clarke, Jed Berry, David Brewis, Melissa Brown-Taylor, Chinasa, Tre Copeland-Williams, George Crawford, Jordan Lee Davies, Jemal Felix, Patrick George, Isaac Hesketh, M-Jae Cleopatra Isaac, Evan James, Alex James-Hatton, Nicole Louise, Fergal McGoff, Jesus Reyes Ortiz, Lawrence Rowe, Lukin Simmonds, Chomba S Taulo, Brad Veitch, Tommy Wade-Smith, Sharon Wattis og Jacob Yarlett.

Manuskript, musik og lyrik er skabt af Trey Parker, Robert Lopez og Matt Stone. Musicalen er instrueret af Casey Nicholaw og Trey Parker og med koreografi af Casey Nicholaw. Scenografien er skabt af Scott Pask, kostumedesign af Ann Roth, lysdesign af Brian MacDevitt, lyddesign af Brian Ronan, arrangementer af Larry Hovhman og musikalsk vejledning samt vokalarrangementer af Stephen Oremus

The Book of Mormon er produceret af Anne Garefino, Scott Rudin, Important Musicals og Sonia Friedman Productions.

Læs mere og find billetter her.

Hent pressebilleder her: