Politiske popsange i Musikhuset på kampdagen

Politiske popsange i Musikhuset på kampdagen

Du kan godt forvente kampgejst, når Kaya Brüel synger Jomfru Ane Bands sange i Musikhuset d. 1. maj.

Inden længe kan du opleve Kaya Brüel genoplive de slagkraftige sange fra Jomfru Ane Band. Kaya er datter af Sanne Brüel fra det oprindelige band, og har udvalgt en række af de sange, der har en særlig plads i hendes hjerte.

"Jeg var selv barn i 70'erne hvor Jomfru Ane Band var aktive, og som datter af Sanne Brüel oplevede jeg det hele på sidelinjen. Det fællesskab der var i fokus dengang kommer igen til sin ret ved vores koncert,” fortæller Kaya, der ser frem til at optræde i Musikhuset.

Politisk agenda

Du kan få et glædeligt genhør med Jomfru Ane bands poetiske og politiske sange på arbejdernes internationale kampdag. 70'er-bandet har præget den politiske musikscene med numre som Plutonium og Rebild 76, og er kendt for blandt andet deres kamp for kvinderettigheder og kampen mod atomkraft.

”Jomfru Ane Band har skrevet sange, som vi kan være fælles om at genopleve og synge påny. Sange der handler om fællesskab og vores samfunds udfordringer. Derfor passer det helt perfekt med datoen 1. maj, og jeg håber, at der kommer rigtig mange og synger sammen med os," siger Kaya.

Synger sin mors sange

Det vokale centrum i Jomfru Ane Band bestod af tvillingerne Sanne og Rebecca Brüel, henholdsvis mor og moster til Kaya Brüel. Sanne Brüel døde i 2011, og siden da har Kaya, der selv har virket som sanger og sangskriver siden sine teenageår, besluttet at føre stafetten videre.

I Musikhuset synger hun sin mors sange, når hun puster nyt liv i de kendte sange fra Jomfru Ane Band. Det gør hun sammen med Maria Køhnke, Sidse Holte og Rune Kjeldsen på sang, guitar og klaver. Gruppen giver deres helt egen akustiske og personlige fortolkning af sangene. Og ja – du må gerne synge med.

Line-up:

Kaya Brüel - Vokal og klaver
Sidse Holte - Guitar, klaver og vokal
Maria Køhnke - Vokal og Omnichord
Rune Kjeldsen - Guitar

Læs mere om koncerten og køb billet her

ARRANGØR - MUSIKHUSET AARHUS

KAYA BRÜEL SYNGER JOMFRU ANE BAND – LILLE SAL, ONS. 1. MAJ 2019

BILLETPRISER – KRONER 250


HENT PRESSEBILLEDER HER: