Salling Fondene donerer 11 millioner kr. til større foyer i Musikhuset

Salling Fondene donerer 11 millioner kr. til større foyer i Musikhuset

Med en opgradering og udvidelse af foyeren foran Symfonisk sal og Rytmisk sal i Musikhuset Aarhus får kunstnere og Musikhusets mange gæster bedre rammer for store kulturoplevelser i international topklasse. Den nye udvidede foyer er støttet med hele 11 millioner kroner fra Salling Fondene.

Salling Fondene har doneret 11 mio. kr. til Musikhuset Aarhus’ nye projekt, der skal sikre, at gæsterne får oplevelser i høj kvalitet, når de besøger Musikhuset. Donationen gør det muligt at realisere projektet Ny Nedre Foyer, hvor adgangsforholdene og opholdsrummene uden for koncertsalene bliver af lige så høj kvalitet som salene og kunsten på scenerne.
 
”Det er altid en stor oplevelse at deltage i et kulturarrangement i Musikhuset Aarhus, og det glæder mig, at vi kan være med til at sikre, at den samlede oplevelse for gæsterne bliver af endnu højere kvalitet. Det kan medvirke til, at endnu flere aarhusianere får lyst til at få store kulturoplevelser i Musikhuset,” siger næstformand for Købmand Herman Sallings Fond, Karin Salling.


Musikhuset har hvert år ca. en million gæster til koncerter, teater, shows og andre kulturtilbud. Både antallet af gæster og arrangementer er stigende, og derfor er forholdene i området blevet for trange og utidssvarende. Der er brug for at opgradere foyeren, så de mange gæster også får en god oplevelse uden for salene.
 
Projektet Ny Nedre Foyer omhandler den foyer, der ligger foran Symfonisk sal, Rytmisk sal, Kammermusiksalen og Det Jyske Musikkonservatorium.
 
”Det er en tidlig fødselsdagsgave til Musikhuset. Musikhuset er på trods af sine snart 40 år fortsat i rivende udvikling. Kulturen anerkendes og efterspørges og danner rammen om stærke fællesskaber. Takket være Salling Fondene kan vi nu sikre, at de mange gæster også får en endnu bedre oplevelse af Musikhuset uden for salene," siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.
 
Musikhuset er et alsidigt hus med faciliteter til symfonisk musik, rytmisk musik og forskellige former for scenekunst.
Ombygningen og udvidelsen at det nuværende foyer-areal ved Symfonisk sal skaber en endnu bedre oplevelse, især når der er forestillinger i flere sale samtidigt, og det bliver muligt for gæsterne at købe og nyde en forfriskning i området.
 
”Den gode oplevelse i Musikhuset handler ikke alene om, at kunsten på scenen er af høj kvalitet. En tur i Musikhuset skal være en oplevelse fra start til slut. Med projektet Ny Nedre Foyer tager vi endnu et stort skridt i forhold til at give kunstnere og gæster faciliteter i international topklasse og skabe rammerne for det bedste i musikhus i Norden,” siger administrerende direktør i Musikhuset, Jan Christensen.
 
Musikchef for Aarhus Symfoniorkester, Jesper Nordin, ser frem til, at gæsterne i blandt andet Musikhusets Symfonisk sal får oplevelser i foyeren uden for salen, der matcher musikken og salens høje niveau.
 
”Det bliver en bedre oplevelse både for gæsterne og musikerne at komme i Musikhuset, når man allerede får den rette stemning af kvalitet, inden man går ind i salen. Det skaber gode rammer for store oplevelser for alle sanserne”, siger Jesper Nordin.
 
Det er planen, at den nye foyer står klar ved begyndelsen af 2022 – året, hvor Musikhuset Aarhus fylder 40 år.