Sanne Salomonsen-musical indtager Musikhuset

Sanne Salomonsen-musical indtager Musikhuset

Musikhuset slår dørene op for den vilde, rå og gribende livshistorie om hele Danmarks Rock-mama. Onsdag den 11. december får Sanne – The Musical Aarhuspremiere i Musikhusets Store sal.

Nu kan fans glæde sig til at opleve historien om hele Danmarks Rock-mama som musical i Musikhuset. Der er under en uge til Aarhuspremieren på Sanne - The Musical med mange af de allerstørste hits.

Sanne - The Musical spiller i perioden fra den 11.-15. december seks gange i Musikhusets Store sal. Her kommer publikum til at opleve Sanne i tre forskellige perioder af sit liv, spillet af de tre skønne kvinder; Det unge sang- og skuespillertalent Andrea Gadeberg, musical-skuespiller Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen og sangerinden Gry Trampedach.

Forestillingen er en i en række af store musicals publikum kan opleve i det vildeste musicalår i Musikhusets historie. Senest gæstede Disneys musical Tarzan Musikhuset, og lige nu spiller den originale Broadwayversion af The Book of Mormon. I det nye år kan publikum se frem til at opleve Thomas Helmig og Susanne Biers Den Skaldede Frisør - The Musical samt Skatteøen og musicaludgaven af kærlighedsdramaet The Bodyguard.

Kærlighed, nederlag og forrygende hits

Sanne - The Musical er en rå, gribende og ikke mindst musikalsk historie om at overleve og elske i en verden, hvor der ikke er plads til kærlighed og sårbarhed. En varm historie om venskab og trofasthed – om at finde sin egen stemme – og bruge den!

Forestillingen starter på nulpunktet. Sanne Salomonsen rammes af en blodprop i hjernen. Hendes verden styrter sammen. I ambulancen forsøger hun forgæves at synge. Hun forsøger at holde fast i det hun kender, hun forsøger at huske, hvem hun er. Sanne må gennemleve hele sin livshistorie for at finde tilbage til sig selv, til kærligheden og til musikken. Der har været mange kriser og problemer. Hvordan har hun klaret dem? Kan hun bruge et langt livs erfaringer til at vinde over sygdommen og snyde døden?

I løbet af forestillingen møder vi Sanne i tre forskellige aldre. Vi møder den oprørske Sanne, der flytter hjemmefra for at synge og spille teater. Stjerneskuddet Sanne Salomonsen, der topper 80´ernes hitlister og ofrer alt for musikken. Musicalstjernen Sanne, Sanne fra Sneakers og Anne Linnet Band. Sanne, der møder misbrug og manipulation. Sanne, der står alene i verden. Sanne der må kæmpe for at forsørge sin søn. Sanne, der må finde skjulte kræfter i sig selv og finde en måde at forvandle misbrug til kærlighed og nederlag til musik.

Tre suveræne Sanner giver den gas

Publikum kan glæde sig til at se hele tre kvinder portrættere Danmarks rock-ikon Sanne Salomonsen i tre afgørende stadier af hendes liv. Alle tre har en passion for Sannes rå lyd og stærke karakter, som de hver især har dyrket med deres talenter. Det unge talent Andrea Gadeberg ses i rollen som den helt unge Sanne. Andrea har sunget og spillet skuespil hele sit liv og spiller blandt andet lillesøsterrollen i Niels Arden Oplev og Anders W. Berthelsens biografaktuelle spillefilm Ser du månen, Daniel. Andrea har desuden sunget sammen med musical-stjernen Stig Rossen på hans juleturné.

Som Sanne vokser op, spilles den voksne Sanne af musical-skuespilleren Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen. Nina er født i Odder uden for Aarhus og er uddannet fra Musicalakademiet i Fredericia i 2014. Hun har siden spillet i flere anmelderroste musicals på Fredericia Teater; Disneys Aladdin - The Musical, Disneys Den Lille Havfrue - The Musical og senest Seebach, der også spillede i Musikhuset i 2018. Nina har sunget kor for flere kendte danske kunstnere, så som Christopher, Gulddreng og Aqua.

Sidst, men ikke mindst, spilles den ældre Sanne af den erfarne sangerinde Gry Trampedach, som er vokset op med musiker og sangskriver Nis P som far, og har derigennem fået kendskab til Sannes udødelige musik. Foruden at have sunget kor for blandt andre Johnny Deluxe, Aqua og Alphabeat har Gry sunget kor for selveste Sanne Salomonsen, og inspireret af Danmarks rock-mama vandt hun talentprogrammet Stjerneskud i 1995 som Sanne Salomonsens dobbeltgænger.

Sammen med resten af holdet skaber de en forestilling, der både giver plads til de mange fantastiske sange og Sanne Salomonsens dybt personlig historie, der rummer alt fra de allerstørste successer til de mørkeste øjeblikke i hendes liv.

Hele Danmarks Rock-mama

Sanne Salomonsen er en af de mest populære danske sangere nogensinde. Siden start-halvfjerdserne har hun sat et afgørende præg på de danske hitlister og radiobølger efter hun som 15-årig havde en hovedrolle i den danske opførsel af Hair. Fra indspilninger i Abbey Road Studios og dommertjanser til X-Factor til korsang for John Mogensen. Sanne Salomonsen har prøvet det hele med flere hundredetusinder solgte albums undervejs.

Det var især som del af grupperne Sneakers og Anne Linnet Band, at Sanne Salomonsen for alvor fik etableret sig som en af de mest toneangivende danske musikere. I løbet af firserne toppede hendes udgivelser de danske og skandinaviske hitlister med sange fra Den Jeg Elsker til Woodoo og Sui Sui - tidløs musik, som har været med til at forme flere generationers dansk populærkultur.

Holdet bag forestillingen

Sanne - The Musical er udviklet og produceret af Langkjær Entertainment og Live Nation, der i fællesskab har stået bag en række af de senere års store danske musicalhits, bla. We Will Rock You, Midt om Natten, Kærlighed ved Første Hik! og senest Terkel – The Motherfårking Musical.

Fakta om Sanne - The Musical:
Instruktør: Martin Lyngbo
Dramatiker: Line Mørkeby
Scenograf: Benjamin La Cour
Koreograf: Peter Friis
Kapelmester: Joakim Pedersen
Kreativ executive producent: Thomas Langkjær

Hovedcast
Sanne (17 år): Andrea Gadeberg
Sanne (32 år): Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen
Sanne (51 år): Gry Trampedach
Lis Sørensen: Mathilde Norholt
Bo Stief / Mats Ronander: David Owe
Victor Ray / Kasper Winding / Morten Kærså: Joakim Tranbjerg
Dennis Knudsen / m.fl.: Henrik Launbjerg
Sanne Brüel / Søs Fenger: Anna Clara Sachs Leschly
Anne Linnet / Ensemble: Fie Alberte Damgaard-Lauritsen
Erik / Ensemble: Anders Gjesing
Dukkefører/ ensemble: Laura Allen Müller
Ensemble: Astrid Højgaard
Ruth / Ensemble: Anne Murillo
Ensemble: Kenneth Parsberg
John / m.fl.: Jesper Paasch

Spilleperiode
• København: Koncertsalen, Tivoli (19. september – 13. oktober 2019).
• Vejle: Vejle Musikteater (5.-10. november 2019).
• Odense: Odeon (13.-17. november 2019).
• Aalborg: Aalborg Kongres & Kultur Center (20.-24. november 2019).
• Holstebro: Musikteatret Holstebro (3.-8. december 2019).
• Aarhus: Musikhuset Aarhus (11.-15. december 2019).

Hent pressebilleder her: